НОВИНИ ДНЯ: Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижнявсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
26.07.2021   Японія   Reuters, BBC, Getty Images, НОК України

Дві бронзи: Білодід та Рейзлін

20-річна українська дзюдоїстка Дар'я Білодід виборола бронзову медаль у ваговій категорії до 48 кг на Олімпійських іграх у Токіо. Це перша медаль для України на цій Олімпіаді та перша за часи незалежності олімпійська нагорода у жіночому дзюдо, повідомили в Національному олімпійському комітеті. У чвертьфіналі Білодід перемогла спортсменку з Португалії Катаріну Косту, проте у півфіналі поступилася японці Фуну Тонакі. Після цієї поразки українка могла претендувати лише на "бронзу" - для цього потрібно було перемогти ізраїльську дзюдоїстку Ширу Рішоні, що їй і вдалося.
Після завершення змагань Дар'я пояснила у Facebook, чому "бронзу" у Токіо зустріла зі сльозами на очах: "Коли мені було 6 років, у мене з'явилася одна мрія, яка всі ці роки була у мене в голові і допомагала долати труднощі. Я мріяла про золоту Олімпійську медаль. Я багато тренувалася, голодувала, терпіла, коли було дуже боляче, відмовляла собі у багатьох речах. Я ніколи нікому про це не розповідала, це знають лише найближчі люди, які бачили, яким важким був мій шлях. Все це заради одного олімпійського золота".
Дзюдоїстка зізналася, що після поразки у боротьбі за вихід у фінал "була пригнічена, розбита і зовсім не налаштована на боротьбу за бронзу": "Єдине, що змотивувало мене, це останні мамині слова перед виходом на татамі: "Виграй цю медаль заради мене". І я це зробила, заради неї і тата. Тому що вони заслужили цю медаль і присвячую її я їм. А мрія у мене все ще є і я нікому не дам забрати у мене її здійснення!".
Шпажист Ігор Рейзлін приніс Україні другу медаль на Олімпіаді в Токіо. Він став бронзовим призером змагань, перемігши італійця в поєдинку за третє місце. Спочатку він програвав у поєдинку, згодом зміг зрівняти рахунок, а наприкінці вирвав перемогу. Перед цим Рейзлін не зміг пробитися до фіналу, поступившись у півфіналі французу Ромену Каннону. Той у фіналі переміг угорця Гергея Шіклоші і завоював золоту медаль.
Раніше, у 2019 році, Ігор Рейзлін виграв бронзову нагороду на Чемпіонаті світу з фехтування у Будапешті в індивідуальних поєдинках шпажистів, і "срібло" у складі української команди.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
юмор, Одесса, Порошенко, обстрелы, люди, Польша, Китай, фотоконкурсы, столкновения, искусство, Бахмут, автомобили, пляжи, Майдан, зима, выставки, #Євромайдан, война, музыка, ВМС, общество, визиты, Александр Зубко, Динамо, Зеленский, военная техника, корабли, Донбасс, США, Дмитрий Дятлов, путешествия, Нацгвардия, спорт, природа, пейзажи, фотография, митинги, протесты, архитектура, Крым, технологии, соревнования, мода, Киев, выборы, карантин, самолеты, суд, туризм, Карпаты, традиции, уикенд, культура, солдат, ЗСУ, Россия, дизайн, фестивали, пожары, Верховная Рада, Новый Год, фотоподборки, коронавирус, стихийные бедствия, Львів, ДСНС, оккупация, сборная Украины, экология, Путин, авиация, праздники, город, Війна, церковь, фотопроект, пандемия, полиция, дети, показы, Шахтер, ВСУ, учения, передовая, история, мир, НАТО, живопись, женщины, акции, животные, политика, футбол, марш, портрет, Киевщина, терроризм, Сергей Смоленцев, тест-драйв, медицина

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36