<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
22.09.2021   Львів, Україна   Facebook/ Oleg Samchuk

«Ми це зробили!»: перша в Україні трансплантація легень і перша трансплантація серця дитині

У Львові медики вперше в Україні здійснили операцію трансплантації серця 13-річному хлопчикові, крім того, було проведено операцію пересадки легень 56-річному львів’янину.
Про це у Фейсбуку повідомив генеральний директор Клінічної лікарні швидкої допомоги Львова Олег Самчук:
«Ми це зробили!!! Перша в Україні трансплантація легень і перша трансплантація серця дитині! За ОДИН день ми у Львові виконали ДВІ унікальні для нашої країни операції.
Крім того вилучено рогівку, яку плануємо трансплантувати у четвер. Останньої у Львові посмертно не пересаджували останніх 20 років. А також трансплантовано дві нирки і печінку - із серцем і легенями п’ять органів за один день.  
Ми довго готувалися, щоб втілити це в життя! І, без перебільшення, на ці події вся Україна чекала багато років!
Наш донор - 54-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту. Згоду дала його дружина. Легені отримав 56-річний львів’янин. Він понад десять років мав хронічну хворобу легень, останні чотири майже не виходив з квартири, був киснезалежним. Без нових легень він прожив би не більше кількох місяців.
Трансплантацію виконали наші кардіохірурги Ігор Гуменний, Роман Домашич та торакальний хірург Юрій Король з допомогою польських колег Пьотра Пасека (на його рахунку 90 трансплантацій легень і 375 заборів), Мацєк Урліка (130 трансплантацій легень) та Томаша Стонцеля (130 трансплантацій легень). Вони приїхали до нас із Польщі з Сілезького центру хвороб серця м. Забже, де наша команда стажувалася торік.
Серце пересадили 13-річному хлопцеві з Волині з села Зарудці. Він хворів від липня. Останній місяць дитина була в реанімації Волинського ОДТМО, останні два тижні - у нас. Стан хлопця був критичним і рахунок ішов на дні.
Орган йому пересаджував Борис Тодуров з Гаврилою Ковтуном та лікуючим лікарем дитини Віталієм Петровим.
Трансплантувати печінку нашим лікарям вперше допомагала команда столичної Клінічної лікарні «Феофанія». Нирки пересаджували повністю своїми силами.
Світла пам’ять донору. Співчуття і вдячність рідним.
Трансплантація легень і трансплантація серця дітям відтепер можлива і в нашій країні. Це ще один величезний крок на шляху до трансплантаційної незалежності. Наші громадяни тепер не мусять їхати на таке лікування за кордон, це уже доступно в Україні.
Тепер потрібно зробити так, щоб цих операцій були сотні в рік і кожен українець, який потребує донорського органу, його отримав.
І над цим ми будемо працювати!».

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
искусство, фотоподборки, Одесса, город, передовая, медицина, Дмитрий Дятлов, Александр Зубко, портрет, Бахмут, фотоконкурсы, НАТО, Зеленский, стихийные бедствия, туризм, оккупация, праздники, Польша, спорт, акции, зима, визиты, США, авиация, Шахтер, уикенд, Путин, животные, женщины, люди, автомобили, парады, церковь, Новый Год, Киев, учения, Нацгвардия, путешествия, мода, выставки, история, технологии, пляжи, экология, суд, война, пожары, карантин, Динамо, Майдан, выборы, Верховная Рада, музыка, Киевщина, соревнования, фестивали, Донбасс, тест-драйв, митинги, #Євромайдан, Россия, солдат, Сергей Смоленцев, Китай, Львів, марш, фотопроект, архитектура, дизайн, военная техника, Крым, пандемия, традиции, Війна, столкновения, фотография, футбол, протесты, ДСНС, общество, мир, коронавирус, культура, ВМС, живопись, корабли, Карпаты, дети, пейзажи, природа, сборная Украины, ЗСУ, Порошенко, полиция, юмор, политика, терроризм, самолеты, обстрелы, ВСУ

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36