НОВИНИ ДНЯ: Населення не розуміє, чому по них б’є РФ. Що відбувається у Курській області  Лукашенка звинуватили в злочинах проти людяності: що чекає на білоруського диктатора  Фінансова підтримка республіканців Маском була масштабнішою і почалася раніше, - WSJ  Дощі на заході та півночі, а тепліше на півдні: прогноз погоди на 5 жовтня  Помпео назвав обмеження далекобійних ударів по Росії "стратегічно дурними"  Спагеті з м’ясним рагу: рецепт від Савви Лібкіна  В Україні прогнозують теплу погоду до кінця тижня - вдень прогріє до +28°всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
09.03.2022   Київ, Україна   Вечірній Київ
10226 Метки:  война, метро, Киев.

Київ воєнний: як столична підземка стала домом для киян

Віктор Брагінський — начальник КП «Київський метрополітен» розповів про роботу станцій у воєнний час.
«Метрополітен продовжує свою роботу як транспорт і як укриття. На станціях є вода та санвузли. Ми забезпечили постачання необхідних товарів для людей. Частина пасажирів має свої домівки, але повертається у метрополітен як укриття. На жаль, у частини людей немає можливості повернутися додому», — розповів Віктор Брагінський.
Також працівники підземки та волонтери на безоплатній основі забезпечують мешканців всім необхідним.
За останніми даними в київському метрополітені укривається 15 тис. осіб. Технічна можливість метрополітену — 100 тис.
«Щодня ми публікуємо графік руху поїздів. Якщо потрібно їхати, маєте ознайомитися з ним. Найголовніше — хочу подякувати працівникам метрополітену, які щодня самовіддано працюють та забезпечують роботу київського метрополітену і всіх волонтерів».
Пасажир Олександр на станції «Дорогожичі» розповідає: «Наша родина перебуває у метрополітені з кінця лютого. Волонтери приносять гарячу їжу щодня. З нами чотирирічна Аліна, саме через її безпеку вирішили спуститися сюди. У денний час, по можливості, виходимо на вулицю, повертаємося до домівки, вночі знов спускаємося в укриття».
В метрополітені стали найкращими подругами Валентина, Орина та Людмила. Пані Орині понад 80 років, говорить трьома мовами — українською, німецькою та англійською.У Києві Орина одна — діти за кордоном, у США. Пані Орина дякувала волонтерам, які щодня турбуються про літніх людей: «Волонтери дуже ввічливі, приносять нам їжу тричі на день. В ці важкі часи ми, літні люди, не залишаються на самоті з труднощами воєнного часу».

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
сборная Украины, соревнования, военная техника, Киев, Нацгвардия, протесты, зима, Дмитрий Дятлов, Париж, выборы, музыка, мир, акции, Крым, солдат, медицина, традиции, Україна, животные, культура, Одесса, природа, фестивали, мода, корабли, автомобили, передовая, Київ, Путин, церковь, карантин, ВСУ, коронавирус, учения, пейзажи, ДСНС, пожары, Новый Год, Бахмут, Китай, Верховная Рада, общество, ЗСУ, архитектура, самолеты, оккупация, обстрелы, выставки, история, Киевщина, стихийные бедствия, юмор, пандемия, технологии, Майдан, суд, фотоподборки, дизайн, Россия, праздники, Порошенко, терроризм, США, политика, Зеленский, полиция, марш, фотопроект, футбол, экология, туризм, Александр Зубко, ВМС, женщины, фотоконкурсы, живопись, дети, Львів, фотография, НАТО, люди, Сергей Смоленцев, портрет, спорт, авиация, Шахтер, #Євромайдан, столкновения, Війна, Донбасс, Динамо, город, искусство, война, визиты, Польша, путешествия, пляжи, митинги, уикенд