<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
18.04.2022   Львів, Україна   Укрінформ, УНІАН, Суспільне, Facebook

Обстріляний понеділок: наслідки ракетного обстрілу Львова

У Львові сьогодні вранці відбулося чотири ракетних удари: три – по об‘єктах військової інфраструктури, один – по СТО. Кілька ракет влучили біля Головного залізничного вокзалу Львова, постраждалих серед пасажирів та залізничників немає. Внаслідок ракетних ударів загинуло семеро людей, ще 11 постраждало, серед них дитина.
У момент влучання російської ракети у львівську станцію техобслуговування тут працювало 20 людей, четверо з них загинули, розповів власник СТО.
«Поки неможливо оцінити всі збитки, завдані ракетним ударом, але пошкоджена вся територія СТО, включно з автомобілями, які перебували там. У момент вибуху на території було орієнтовно 20 людей, четверо людей загинули, троє потерпілих мають осколкові поранення. Один у важкому стані, двох хлопців прооперували. Вік працівників – від 30 до 47 років», - зазначив керівник СТО.
Він уточнив, що вибухи сталися близько 8:30. Ракета пошкодила всю територію СТО – автомобілі і будівлі; від ударної хвилі повилітали двері, вікна, лобові вікна в автомобілях, фари, охоронна будка. Пожежа, яка спалахнула, перекинулася на шини, через що весь район був охоплений чорним димом.  
«Пожежу ліквідували. Пізніше порахуємо, скільки згоріло автомобілів – є такі, що повністю згоріли, є пошкоджені від ударної хвилі. В нас наразі було багатенько машин, бо на початку війни роботу призупинили, а потім відновили, бо були звернення, в тому числі і від внутрішньо переміщених осіб», - додав керівник СТО.
Серед поранених — 3-річний Мирон, який разом з мамою евакуювався з Харкова до Львова, аби бути в безпеці. Мама хлопчика Ангеліна розповідає, у перший день війни разом з сином переїхала з Харкова у передмістя. Через три тижні вирішили евакуюватись до Львова. Ангеліна була впевнена, що на Заході України Мирон буде у безпеці. Проте вранці, 18 квітня, у Львові пролунали чотири вибухи. У цей час жінка з дитиною перебувала у будівлі, що розташована поблизу місця, куди влучила ракета.
«Все сталося за секунду. Був потужний вибух, розбилося вікно. Ми відразу побігли в укриття, я не думала, що така рана. Він кричить: «Пальчик!». Дивлюсь, що кров. Обробила все і викликала швидку. Йому відсікло пів пальчика склом. Ніхто навіть не думав, що може таке статися у Львові. Поїхали через всю країну і тут таке», — каже Ангеліна.
Хлопчика доправили до лікарні. Ортопед-травматолог Галина Гачкевич каже, уламок скла на великій швидкості зрізав частину пальця.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Карпаты, пожары, Львів, туризм, Киевщина, война, живопись, Китай, Новый Год, путешествия, пейзажи, Динамо, животные, #Євромайдан, музыка, портрет, Дмитрий Дятлов, праздники, карантин, ЗСУ, оккупация, традиции, пляжи, общество, город, история, технологии, дети, Польша, фотография, автомобили, тест-драйв, женщины, полиция, мода, парады, фотоконкурсы, искусство, ВМС, Одесса, Крым, фотопроект, пандемия, церковь, самолеты, ВСУ, фестивали, футбол, Сергей Смоленцев, Зеленский, юмор, стихийные бедствия, Александр Зубко, медицина, корабли, выставки, Верховная Рада, дизайн, экология, сборная Украины, зима, мир, Порошенко, ДСНС, политика, терроризм, люди, обстрелы, Россия, США, военная техника, Донбасс, Киев, марш, НАТО, Путин, архитектура, акции, культура, Бахмут, Майдан, суд, фотоподборки, уикенд, митинги, передовая, природа, коронавирус, Нацгвардия, протесты, столкновения, спорт, соревнования, визиты, авиация, Війна, выборы, учения, Шахтер, солдат

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36