НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
04.07.2022   Одеська обл., Україна   Суспільне

«Чому Росія хоче нас вбивати?»: в Одеській області попрощалися з чотирма загиблими внаслідок ракетного удару

4 липня в селищі Сергіївка попрощались з чотирма загиблими внаслідок влучання російської ракети у дев'ятиповерхівку: чоловіком та дружиною Сергієм та Галиною Ромащуками, Максимом Недомовим та Марією Арнаут.
Олена Гетьманець жила в будинку, куди влучила російська ракета. У ту ніч була на дачі. Не стримує сліз — всі загиблі були з її під’їзду, знала їх з дитинства.
"Це, напевно, найскладніші похорони, тому що загинув хлопець (Максим Недомов — ред.), який допомагав своїй коханій дівчині, з якою вони жили, який допомагав її дітям, просто свята людина, в мене мурахи по шкірі. Батьків (Сергій та Галина Ромащуки — ред.) Ані з Дмитром от зараз поховали, вони були релігійні люди. Усе життя жили, працювали на благо усім людям. Ну ось так, напевно забрали найкращих, будемо сподіватись, що їм там буде легше", — ділиться жінка.
Провести загиблих в останню путь прийшла ще одна сусідка загиблих — Галина. Жінка згадала як проводила час з ними.
"З одними ми гуляли з собакою на подвір’ї, з іншою жінкою ми ходили на йогу. Дуже важко про щось казати, дуже важко, тому що прощання із ними надто складне. Дівчинка, яка теж ходила на йогу з нами, й співала пісні, вона сьогодні залишилась без батьків. Як їй тепер жити? Чому ця Росія хоче нас окупувати, хоче нас вбивати? Чого? Я не розумію", — розповіла Галина.
Загиблих поховали на кладовищах у селах Біленьке та Широке Білгород-Дністровського району.
1 липня внаслідок ракетних ударів військ РФ по Сергіївці загинула 21 людина, 39 отримали поранення. У багатоповерхівці загинули 16 мирних мешканців, 38 отримали поранення, з них п'ятеро – діти віком від 3 до 17 років; на базі відпочинку "Годжі" загинули п'ятеро людей, серед них 10-річний хлопчик. Ще одна людина отримала поранення.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
фестивали, животные, соревнования, авиация, Майдан, ЗСУ, оккупация, коронавирус, Россия, фотопроект, стихийные бедствия, НАТО, полиция, культура, Війна, дизайн, зима, обстрелы, Зеленский, ВСУ, политика, корабли, мода, путешествия, Одесса, визиты, Польша, туризм, традиции, Киевщина, юмор, солдат, Динамо, общество, архитектура, история, люди, протесты, Бахмут, уикенд, портрет, пожары, технологии, самолеты, музыка, Нацгвардия, Карпаты, Новый Год, Дмитрий Дятлов, Киев, тест-драйв, мир, фотоконкурсы, суд, выборы, пейзажи, экология, сборная Украины, карантин, Сергей Смоленцев, выставки, митинги, Крым, акции, пандемия, Китай, фотоподборки, медицина, церковь, Донбасс, живопись, столкновения, терроризм, дети, фотография, пляжи, искусство, передовая, Верховная Рада, город, война, женщины, США, показы, #Євромайдан, Шахтер, футбол, военная техника, Львів, Александр Зубко, автомобили, ВМС, ДСНС, Путин, спорт, марш, праздники, природа, учения, Порошенко

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36