<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
27.09.2022   РФ   Reuters, Associated Press

Росія: картинки мобілізації

Довгі черги машин на дорогах, що звиваються до прикордонних пунктів Росії з Грузією, Казахстаном і Монголією, і схожі черги в аеропортах. Гнівні демонстрації — не лише в Москві та Санкт-Петербурзі — але й у віддаленій крайній північній провінції Якутії та в південному регіоні Дагестану, коли жінки ганялися за поліцейським і кричали: «Ні війні!». Озброєний чоловік, який відкрив стрілянину в комісаріаті в одному з сибірських міст і важко поранив військового коменданта, заявивши: «Зараз ми всі підемо додому».
Через п’ять днів після того, як президент Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію для призову сотень тисяч резервістів для боротьби в Україні, цей крок викликав обурені протести, масову втечу людей і акти насильства по всій величезній країні.
Хоча державне телебачення намалювало райдужну картину мобілізаційної акції, а телеканал «Росія 1» у неділю показав натовпи нетерплячих чоловіків, які шикуються в чергу, щоб записатися «майже в кожному регіоні», реальність була іншою. Від початку призову почали підпалювати військомати та інші адміністративні будівлі. Хоча такі інциденти були звичайними протягом 7 місяців вторгнення, їх кількість і частота зросли після виступу Путіна. Російські незалежні ЗМІ нарахували щонайменше 17 таких інцидентів за останні дні, понад 37 до оголошення мобілізації.
У понеділок чоловік на автовокзалі в Рязані облив себе легкозаймистою рідиною та підпалив, кричачи, що він не хоче брати участь у російській «спеціальній військовій операції» в Україні. Повідомляється, що він отримав легкі тілесні ушкодження та був затриманий поліцією.
Хоча було сказано, що загальна мобілізація складала близько 300 000 чоловік, деякі ЗМІ повідомляють, що влада планує зібрати більше 1 мільйона, що Москва заперечує.
Андрій Колесніков, старший науковий співробітник Фонду Карнегі, зазначив, що опитування показують, що близько половини росіян беззастережно підтримують війну, а приблизно третина підтримує війну із застереженнями. Останні є «резервуаром сумнівів і невдоволення», — сказав Колесніков. — Вже зрозуміло, що мобілізація не часткова, і якщо це буде ставати все більш очевидним, то настрої можуть почати змінюватися. Путін сильно ризикує».

Група росіян йде пішки після перетину кордону у Верхньому Ларсі між Грузією та Росією, Грузія, 27 вересня 2022 р. Довгі черги транспортних засобів утворилися на прикордонному переході між регіоном Північної Осетії Росії та Грузією після того, як Москва оголосила про часткове військову мобілізацію

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Киев, дети, фотоконкурсы, акции, Львів, протесты, пейзажи, архитектура, Новый Год, митинги, передовая, выставки, зима, уикенд, медицина, оккупация, стихийные бедствия, Польша, США, портрет, Карпаты, автомобили, Шахтер, люди, животные, фотография, самолеты, город, полиция, тест-драйв, война, обстрелы, политика, парады, пандемия, Війна, технологии, визиты, солдат, пожары, путешествия, музыка, Нацгвардия, ДСНС, Киевщина, дизайн, футбол, церковь, женщины, Сергей Смоленцев, Порошенко, Путин, Майдан, спорт, мир, #Євромайдан, традиции, Крым, Донбасс, терроризм, авиация, культура, столкновения, мода, корабли, военная техника, суд, марш, экология, Бахмут, живопись, Дмитрий Дятлов, история, юмор, Верховная Рада, фотопроект, Зеленский, Одесса, соревнования, пляжи, природа, НАТО, Россия, искусство, сборная Украины, учения, коронавирус, фотоподборки, общество, ВМС, фестивали, ЗСУ, Александр Зубко, Китай, ВСУ, выборы, Динамо, праздники, туризм, карантин

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36