НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
30.09.2022   Запоріжжя, Україна   Associated Press, ДСНС, Укрінформ, Reuters, BBC, Запорізька обласна прокуратура,

Обстріл автоколони у Запоріжжі: 25 загиблих, близько 50 поранених

Офіс генерального прокурора України повідомив, що внаслідок обстрілу армією РФ цивільної автоколони поблизу Запоріжжя загинуло 25, поранено 50 людей. За даними слідства, "близько 7:30 збройні сили країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, завдали ракетний удар по Запоріжжю".
"Було обстріляно цивільну гуманітарну автоколону з мирними жителями на виїзді з міста в районі авторинку. Наразі відомо про 25 загиблих та близько 50 поранених, серед потерпілих діти", - повідомляє офіс генпрокурора.
Запорізька обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.
За даними запорізької поліції, російські війська випустили три ракети С-300 по гуманітарній колоні, що стояла поблизу траси Запоріжжя-Оріхів. Колона, прямувала на тимчасово захоплені території.
Заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що росіяни загалом випустили по Запоріжжю 16 ракет.
"Чотири ракетних удари нанесено в район авторинку, а також по пункту зосередження автотранспорту та громадян для виїзду/в'їзду на/з тимчасово окупованої території України", - написав він у телеграм.
У той же час державні російські агентства пишуть про удари Збройних сил України. Зокрема, ТАСС цитує голову руху "Мы вместе с Россией" Володимира Рогова, який заявляє, що люди нібито перекрили дорогу на знак протесту проти "режиму", який не випускав їх на окуповану територію. Але у телеграм до цих повідомлень Рогов писав про те, що вранці по Запоріжжю "здійснюються удари по військових об'єктах і об'єктах інфраструктури, які використовують бойовики Зеленського та іноземні найманці як військові бази і місця зберігання зброї". Офіційних повідомлень міноборони РФ немає.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
портрет, футбол, столкновения, сборная Украины, фотопроект, война, выборы, корабли, технологии, ВМС, живопись, медицина, Крым, дизайн, женщины, Новый Год, автомобили, фотоподборки, Майдан, стихийные бедствия, Киевщина, зима, пейзажи, Верховная Рада, юмор, авиация, Львів, праздники, пожары, тест-драйв, Киев, акции, обстрелы, выставки, история, Сергей Смоленцев, музыка, Карпаты, Донбасс, животные, экология, ВСУ, карантин, церковь, ДСНС, солдат, марш, Зеленский, Нацгвардия, #Євромайдан, Війна, НАТО, город, путешествия, Польша, Бахмут, передовая, фотография, фестивали, Порошенко, Александр Зубко, пандемия, Одесса, полиция, Динамо, уикенд, митинги, самолеты, протесты, суд, Россия, оккупация, Дмитрий Дятлов, парады, традиции, искусство, Путин, США, мир, соревнования, культура, политика, военная техника, природа, спорт, учения, фотоконкурсы, коронавирус, терроризм, люди, Шахтер, дети, Китай, мода, визиты, ЗСУ, пляжи, архитектура, туризм, общество

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36