НОВИНИ ДНЯ: Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухнівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
17.10.2022   Київ, Україна   Associated Press, ДСНС, Радіо Свобода, Reuters, BBC, AFP, КМДА

Центр столиці під атакою дронів

Атака розпочалась незадовго до 7 ранку.
"В результаті атаки дронами, в Шевченківському районі Києва - пожежа в нежитловій будівлі", - спочатку повідомив мер столиці Віталій Кличко. Згодом він заявив, що в Шевченківському районі стався вибух в житловому будинку. "На даний час із нього врятовані 18 людей. За попередньою інформацією, двоє мешканців залишаються під завалами, - написав він. Тривають рятувальні роботи і гасіння зруйнованих конструкцій та розбір завалів.
Через російську атаку дронами-камікадзе у Києві загинули 3 людини, повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.
Як повідомив Віталій Кличко, вранці в бік Києва летіли 28 дронів, більшість збили сили ППО. Серед загиблих - молода пара, жінка була на 6-му місяці вагітності.
Рух транспорту в центрі Києва на кількох ділянках перекрили. Кличко закликав без потреби не їхати в центральні райони. У Київській міській адміністрації повідомили про чотири "прильоти" в столиці і підтвердили влучання по житловому будинку.
"На 9.00 по Києву зафіксовано 4 прильоти. Ворог продовжує атакувати. Підтверджено влучання по житловому будинку в Шевченківському районі", - йдеться у повідомленні в телеграмі.
Кореспонденти ВВС повідомляли про серію звуків вибухів - щонайменше три, а також можливу роботу ППО у центрі Києва, а також його передмістях. Перед цим у місцевих телеграм-каналах надходили повідомлення про проліт дронів-камікадзе у різних районах Київщини.
Голова Київської ОВА Олексій Кулеба підтвердив, що росіяни атакували дронами й усю Київщину.
"Київщина! В області працюють сили ППО. Залишайтеся в укриттях до закінчення тривоги", - написав він у телеграмі.
Керівник президентського офісу Андрій Єрмак заявив, що подібні атаки на столицю не залякають українців. "Росіяни думають, що їм це допоможе, але такі дії схожі на агонію", - написав він у телеграмі. Водночас він заявив, що Україні потрібно більше ППО і якомога швидше: "У нас немає часу на повільні дії. Більше зброї для захисту неба і знищення ворога".
Кореспондент BBC Пол Адамс, який був у центрі Києва, розповідає, що вибухи почалися близько 06:30, загалом їх було п'ять. Останній - близько 08:10. Два були точно неподалік від центру, сирени та автомобільні сигналізації чутно сильно.
У Києві лунали звуки автоматичної зброї, коли військові намагалися збити дрони. У соцмережах з'явилося відео, на яких показали одне "перехоплення".
Що було ціллю сьогоднішньої атаки, важко остаточно визначити. У мерії кажуть, що постраждали житлові та нежитлові будинки. Залізничники кажуть, що вибухи - поблизу головного вокзалу Києва. Але останні атаки були спрямовані на енергетичну інфраструктуру України. Вочевидь, така ж мета була й сьогодні, каже Адамс.
Тиждень тому, 10 жовтня масована повітряна атака також сталася вранці понеділка. Тоді по всій Україні загинули 19 людей.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Шахтер, история, мир, передовая, искусство, Львів, юмор, Новый Год, НАТО, терроризм, Верховная Рада, марш, выборы, сборная Украины, тест-драйв, фотоконкурсы, ВМС, общество, фотопроект, фестивали, Донбасс, стихийные бедствия, Бахмут, природа, протесты, политика, суд, фотоподборки, полиция, экология, Динамо, Польша, люди, Порошенко, акции, пейзажи, столкновения, мода, Киев, авиация, женщины, показы, военная техника, Киевщина, культура, уикенд, учения, дизайн, технологии, футбол, фотография, митинги, зима, соревнования, дети, пандемия, ДСНС, традиции, пляжи, Зеленский, самолеты, корабли, Карпаты, коронавирус, медицина, туризм, ВСУ, Одесса, Китай, оккупация, пожары, солдат, путешествия, портрет, автомобили, Крым, США, Майдан, Путин, выставки, город, ЗСУ, Нацгвардия, живопись, архитектура, война, карантин, животные, музыка, обстрелы, Александр Зубко, Сергей Смоленцев, Війна, #Євромайдан, спорт, визиты, Россия, Дмитрий Дятлов, праздники, церковь

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36