<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
23.11.2022   Україна   Служба безпеки України
5269 Метки:  СБУ, обыск, УПЦ МП, лавра.

Мільйони готівки та громадяни рф: що знайшла СБУ у церквах УПЦ МП

СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та «сумнівних» громадян рф під час безпекових заходів у приміщеннях УПЦ (МП)
Служба безпеки України завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи, які проводила на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині.
У взаємодії зі співробітниками Нацполіції та Нацгвардії було ретельно перевірено понад 350 церковних споруд і 850 осіб.
Понад 50 осіб пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування, у тому числі з використанням поліграфа. Серед них були не лише громадяни України, а й іноземці, зокрема громадяни рф, що перебували на території об’єктів.
Деякі з них при перевірці документів надали паспорти та військові квитки СРСР, взагалі не мали оригіналів документів, а лише їх копії, або ж мали паспорти громадян України з ознаками підробки чи пошкодження. Наразі щодо них здійснюється поглиблена перевірка.
Також на території Києво-Печерської Лаври перебував 32-річний громадянин України. Він може бути причетний до протиправної діяльності в нашій країні проросійського інформаційного агентства «Антван». При цьому він є довіреною особою власника однойменної російської компанії «ANTVAN GROUP» – громадянина рф Орлова О.В., який володів в Україні низкою земельних ділянок і закладів громадського харчування. Наразі це майно заарештовано у межах кримінального провадження.
Крім того, у ході безпекових заходів виявлено:
проросійську літературу, яка використовується під час навчання у семінарії та приходських школах, у тому числі для пропаганди «русского мира»;
готівку на загальну суму понад 2 млн грн, більше ніж 100 тис. доларів США та декілька тисяч російських рублів.
Усі матеріали буде передано на відповідні експертні дослідження.
Вказані безпекові заходи відбувалися у межах чинного законодавства. Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
город, выборы, мода, спорт, Путин, война, ВСУ, акции, Карпаты, архитектура, терроризм, Сергей Смоленцев, живопись, авиация, ВМС, полиция, протесты, ЗСУ, традиции, фотопроект, корабли, Нацгвардия, медицина, уикенд, Динамо, автомобили, фотоконкурсы, пандемия, карантин, коронавирус, выставки, Дмитрий Дятлов, передовая, суд, Одесса, #Євромайдан, люди, природа, Киев, Верховная Рада, Майдан, дизайн, оккупация, ДСНС, футбол, Россия, политика, Киевщина, Шахтер, Зеленский, НАТО, туризм, Донбасс, пейзажи, тест-драйв, стихийные бедствия, портрет, сборная Украины, соревнования, самолеты, обстрелы, общество, Бахмут, пляжи, животные, фотоподборки, история, Новый Год, искусство, технологии, Львів, Китай, церковь, дети, марш, военная техника, мир, столкновения, Порошенко, визиты, музыка, путешествия, Крым, культура, солдат, праздники, фестивали, пожары, митинги, юмор, учения, фотография, Польша, женщины, парады, зима, США, Війна, Александр Зубко, экология

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36