<
НОВИНИ ДНЯ: У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепловсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
23.11.2022   Україна   Служба безпеки України
5277 Метки:  СБУ, обыск, УПЦ МП, лавра.

Мільйони готівки та громадяни рф: що знайшла СБУ у церквах УПЦ МП

СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та «сумнівних» громадян рф під час безпекових заходів у приміщеннях УПЦ (МП)
Служба безпеки України завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи, які проводила на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині.
У взаємодії зі співробітниками Нацполіції та Нацгвардії було ретельно перевірено понад 350 церковних споруд і 850 осіб.
Понад 50 осіб пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування, у тому числі з використанням поліграфа. Серед них були не лише громадяни України, а й іноземці, зокрема громадяни рф, що перебували на території об’єктів.
Деякі з них при перевірці документів надали паспорти та військові квитки СРСР, взагалі не мали оригіналів документів, а лише їх копії, або ж мали паспорти громадян України з ознаками підробки чи пошкодження. Наразі щодо них здійснюється поглиблена перевірка.
Також на території Києво-Печерської Лаври перебував 32-річний громадянин України. Він може бути причетний до протиправної діяльності в нашій країні проросійського інформаційного агентства «Антван». При цьому він є довіреною особою власника однойменної російської компанії «ANTVAN GROUP» – громадянина рф Орлова О.В., який володів в Україні низкою земельних ділянок і закладів громадського харчування. Наразі це майно заарештовано у межах кримінального провадження.
Крім того, у ході безпекових заходів виявлено:
проросійську літературу, яка використовується під час навчання у семінарії та приходських школах, у тому числі для пропаганди «русского мира»;
готівку на загальну суму понад 2 млн грн, більше ніж 100 тис. доларів США та декілька тисяч російських рублів.
Усі матеріали буде передано на відповідні експертні дослідження.
Вказані безпекові заходи відбувалися у межах чинного законодавства. Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
стихийные бедствия, природа, #Євромайдан, фотография, акции, марш, Путин, спорт, искусство, медицина, передовая, общество, путешествия, столкновения, война, церковь, дети, Війна, Сергей Смоленцев, мир, Карпаты, Киев, история, Одесса, Шахтер, авиация, фотоконкурсы, соревнования, протесты, автомобили, ВСУ, праздники, традиции, Динамо, митинги, Россия, уикенд, Александр Зубко, мода, люди, технологии, самолеты, парады, культура, пожары, фотопроект, Нацгвардия, терроризм, выставки, визиты, Зеленский, карантин, Верховная Рада, ДСНС, туризм, зима, Киевщина, архитектура, ВМС, политика, музыка, солдат, пляжи, город, портрет, Львів, Польша, Донбасс, Порошенко, Дмитрий Дятлов, Крым, живопись, пандемия, военная техника, животные, выборы, юмор, Майдан, женщины, Китай, сборная Украины, суд, пейзажи, дизайн, учения, коронавирус, ЗСУ, корабли, обстрелы, Новый Год, фотоподборки, футбол, НАТО, полиция, показы, экология, оккупация, Бахмут, фестивали, США

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36