<
НОВИНИ ДНЯ: Чи справді Путін готовий до переговорів з Україною: аналітики пояснили наміри диктатора  Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування  Байден пообіцяв демократам-губернаторам "більше спати" і скасувати пізні заходи, - CNN  Підприємці змушені підвищувати зарплати українцям, - НБУ  Як діятиме процедура зі штрафами за неоновлення даних у ТЦК від 17 липня: адвокатка пояснила алгоритм  Чи спаде спека в Україні на вихідних: синоптики дали детальний прогноз  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
24.12.2022   Херсон, Україна   Офіс Президента України, ДСНС, BBC, Херсонська обласна прокуратура

Багатостраждальний Херсон: вбивства заради залякування та задоволення

Росіяни обстріляли центр Херсона, у результаті загинули восьмеро людей, 35 - поранені, з них 16 - у важкому стані, повідомляє офіс президента. Обстріл відбувся біля центрального ринку в базарний день, кажуть місцеві мешканці.
"Росіяни здійснили черговий терор — обстріляли центр міста! Загинули люди, зруйновано будівлі. Центр міста, вихідний день, багато людей на вулиці", - написав заступник голови офісу президента Кирило Тимошенко.
Президент Володимир Зеленський назвав обстріл терором.
"Соцмережі скоріш за все позначать ці фото як "чутливий контент". Але це не чутливий контент – це реальне життя України та українців. Країна-терорист продовжує нести "рускій мір" у вигляді обстрілів цивільного населення. Херсон. Зранку, у суботу, у переддень Різдва, у центральній частині міста. Це не військові обʼєкти, це не війна за правилами. Це терор, це вбивства заради залякування та задоволення. Світ має бачити та розуміти, проти якого абсолютного зла ми воюємо", - написав він.
Президент поширив жахливі фото з місця подій.
Українська армія звільнила Херсон з російської окупації 11 листопада, але на лівому березі Дніпра досі перебувають російські військові, і відстань між цими берегами подекуди сягає лише 500 метрів.
Відтоді, стверджують українські військові, Росія тероризує місто та завдає ударів по цивільних об'єктах. Жодної військової доцільності в цих обстрілах немає.
23 грудня у Херсоні від обстрілів загинули двоє цивільних. Під час обстрілів 15 грудня загинули ще двоє, ще двоє отримали поранення. За день до того через російські удари було троє загиблих та 13 поранених. Серед загиблих - 8-річний хлопчик, повідомляв у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський.
У місті з великими труднощами відновлюють критичну інфраструктуру - під час окупації та перед відступом Росія її зруйновала. Тому з листопада люди багато часу сиділи без води та електрики. Вже кілька разів подачу світла відновлювали, але Росія новими обстрілами руйнує підстанції та лінії електропередач.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
солдат, Одесса, Донбасс, столкновения, культура, музыка, ВМС, уикенд, военная техника, туризм, передовая, сборная Украины, Россия, фотография, церковь, зима, автомобили, архитектура, митинги, природа, фестивали, пожары, ЗСУ, США, соревнования, Сергей Смоленцев, люди, Новый Год, Китай, #Євромайдан, политика, обстрелы, технологии, тест-драйв, женщины, Верховная Рада, путешествия, полиция, оккупация, война, Порошенко, коронавирус, Польша, мода, Путин, фотопроект, дети, Зеленский, Карпаты, Бахмут, юмор, дизайн, пандемия, суд, экология, животные, Киевщина, медицина, Війна, футбол, традиции, акции, карантин, город, спорт, Александр Зубко, праздники, ВСУ, Киев, выставки, Нацгвардия, Шахтер, живопись, показы, самолеты, Майдан, марш, НАТО, протесты, искусство, терроризм, пейзажи, авиация, визиты, история, Львів, Динамо, портрет, корабли, мир, Дмитрий Дятлов, фотоконкурсы, ДСНС, учения, фотоподборки, пляжи, выборы, Крым, стихийные бедствия, общество

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36