НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Оренда квартир подорожчала в Україні: ціни по областяхвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
24.12.2022   Херсон, Україна   Офіс Президента України, ДСНС, BBC, Херсонська обласна прокуратура

Багатостраждальний Херсон: вбивства заради залякування та задоволення

Росіяни обстріляли центр Херсона, у результаті загинули восьмеро людей, 35 - поранені, з них 16 - у важкому стані, повідомляє офіс президента. Обстріл відбувся біля центрального ринку в базарний день, кажуть місцеві мешканці.
"Росіяни здійснили черговий терор — обстріляли центр міста! Загинули люди, зруйновано будівлі. Центр міста, вихідний день, багато людей на вулиці", - написав заступник голови офісу президента Кирило Тимошенко.
Президент Володимир Зеленський назвав обстріл терором.
"Соцмережі скоріш за все позначать ці фото як "чутливий контент". Але це не чутливий контент – це реальне життя України та українців. Країна-терорист продовжує нести "рускій мір" у вигляді обстрілів цивільного населення. Херсон. Зранку, у суботу, у переддень Різдва, у центральній частині міста. Це не військові обʼєкти, це не війна за правилами. Це терор, це вбивства заради залякування та задоволення. Світ має бачити та розуміти, проти якого абсолютного зла ми воюємо", - написав він.
Президент поширив жахливі фото з місця подій.
Українська армія звільнила Херсон з російської окупації 11 листопада, але на лівому березі Дніпра досі перебувають російські військові, і відстань між цими берегами подекуди сягає лише 500 метрів.
Відтоді, стверджують українські військові, Росія тероризує місто та завдає ударів по цивільних об'єктах. Жодної військової доцільності в цих обстрілах немає.
23 грудня у Херсоні від обстрілів загинули двоє цивільних. Під час обстрілів 15 грудня загинули ще двоє, ще двоє отримали поранення. За день до того через російські удари було троє загиблих та 13 поранених. Серед загиблих - 8-річний хлопчик, повідомляв у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський.
У місті з великими труднощами відновлюють критичну інфраструктуру - під час окупації та перед відступом Росія її зруйновала. Тому з листопада люди багато часу сиділи без води та електрики. Вже кілька разів подачу світла відновлювали, але Росія новими обстрілами руйнує підстанції та лінії електропередач.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
пандемия, ДСНС, война, карантин, туризм, Сергей Смоленцев, Путин, уикенд, Майдан, марш, авиация, архитектура, мода, экология, выборы, женщины, Дмитрий Дятлов, искусство, юмор, соревнования, церковь, Крым, технологии, США, Одесса, митинги, Киев, Динамо, тест-драйв, НАТО, фотография, парады, фестивали, природа, Донбасс, портрет, спорт, музыка, передовая, Польша, Нацгвардия, Китай, дети, история, #Євромайдан, полиция, пожары, Верховная Рада, военная техника, Шахтер, праздники, живопись, традиции, люди, Россия, учения, Карпаты, корабли, Зеленский, Львів, животные, ВМС, фотоподборки, терроризм, зима, Александр Зубко, Війна, стихийные бедствия, Бахмут, сборная Украины, оккупация, культура, пейзажи, ВСУ, автомобили, Киевщина, путешествия, дизайн, фотоконкурсы, протесты, политика, Порошенко, фотопроект, медицина, визиты, акции, столкновения, выставки, общество, суд, пляжи, солдат, ЗСУ, город, мир, футбол, Новый Год, обстрелы, самолеты, коронавирус

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36