НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
24.12.2022   Херсон, Україна   Офіс Президента України, ДСНС, BBC, Херсонська обласна прокуратура

Багатостраждальний Херсон: вбивства заради залякування та задоволення

Росіяни обстріляли центр Херсона, у результаті загинули восьмеро людей, 35 - поранені, з них 16 - у важкому стані, повідомляє офіс президента. Обстріл відбувся біля центрального ринку в базарний день, кажуть місцеві мешканці.
"Росіяни здійснили черговий терор — обстріляли центр міста! Загинули люди, зруйновано будівлі. Центр міста, вихідний день, багато людей на вулиці", - написав заступник голови офісу президента Кирило Тимошенко.
Президент Володимир Зеленський назвав обстріл терором.
"Соцмережі скоріш за все позначать ці фото як "чутливий контент". Але це не чутливий контент – це реальне життя України та українців. Країна-терорист продовжує нести "рускій мір" у вигляді обстрілів цивільного населення. Херсон. Зранку, у суботу, у переддень Різдва, у центральній частині міста. Це не військові обʼєкти, це не війна за правилами. Це терор, це вбивства заради залякування та задоволення. Світ має бачити та розуміти, проти якого абсолютного зла ми воюємо", - написав він.
Президент поширив жахливі фото з місця подій.
Українська армія звільнила Херсон з російської окупації 11 листопада, але на лівому березі Дніпра досі перебувають російські військові, і відстань між цими берегами подекуди сягає лише 500 метрів.
Відтоді, стверджують українські військові, Росія тероризує місто та завдає ударів по цивільних об'єктах. Жодної військової доцільності в цих обстрілах немає.
23 грудня у Херсоні від обстрілів загинули двоє цивільних. Під час обстрілів 15 грудня загинули ще двоє, ще двоє отримали поранення. За день до того через російські удари було троє загиблих та 13 поранених. Серед загиблих - 8-річний хлопчик, повідомляв у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський.
У місті з великими труднощами відновлюють критичну інфраструктуру - під час окупації та перед відступом Росія її зруйновала. Тому з листопада люди багато часу сиділи без води та електрики. Вже кілька разів подачу світла відновлювали, але Росія новими обстрілами руйнує підстанції та лінії електропередач.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
люди, Александр Зубко, Шахтер, праздники, фотография, Зеленский, протесты, Киев, зима, медицина, Львів, архитектура, культура, Карпаты, обстрелы, корабли, Польша, учения, путешествия, Війна, Порошенко, Динамо, Париж, Сергей Смоленцев, авиация, передовая, автомобили, живопись, дети, музыка, визиты, мода, Россия, столкновения, Україна, Китай, экология, пожары, пляжи, фотоподборки, Нацгвардия, военная техника, Одесса, юмор, пейзажи, технологии, Бахмут, уикенд, коронавирус, футбол, фотопроект, политика, женщины, портрет, самолеты, митинги, животные, выставки, Киевщина, Новый Год, марш, полиция, карантин, НАТО, Дмитрий Дятлов, соревнования, Донбасс, фотоконкурсы, традиции, история, акции, дизайн, природа, фестивали, пандемия, Верховная Рада, ВМС, Майдан, ДСНС, туризм, спорт, выборы, общество, терроризм, стихийные бедствия, ЗСУ, церковь, Київ, США, война, солдат, сборная Украины, мир, искусство, суд, Путин, оккупация, #Євромайдан, ВСУ, город