НОВИНИ ДНЯ: Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Timesвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
03.08.2018   Київська обл., Україна   rnbo.gov.ua

Сучасні українські гелікоптери: Турчинов відвідав виробництво

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов відвідав з робочою поїздкою два підприємства-виробники вертольотів «ЧЕЗАРА» і «ВІБСТОН АЕРО» у Київській області, де ознайомився з сучасними зразками легких вертольотів та оглянув виробничий процес.
Турчинов вважає перспективним використання новітніх вертольотів вітчизняного виробництва для потреб як безпекового, так і цивільного сектору країни. Він зауважив, що Україна продовжує традиції нашого великого земляка Ігоря Сікорського, створюються нові виробництва вертольотів різного класу. Секретар РНБО України нагадав, що усьому світові відома продукція потужного підприємства «Мотор Січ», «але останнім часом в країні вже створено шість нових підприємств з виробництва легких вертольотів».
«Лише в Київській області ми сьогодні побували на двох таких виробництвах, - додав він. - Молоді перспективні конструктори та інженери створюють легкі багатоцільові вертольоти, які можуть використовуватися у прикордонних військах, в ДСНС для знаходження та локалізації надзвичайних ситуацій, для розвідки та виконання бойових завдань тактичного рівня у Збройних Силах тощо. Але крім сектору безпеки і оборони, вертолітне виробництво є дуже перспективним напрямом для цивільного сектору. Легкі вертольоти - мобільні та швидкі, можуть розв'язувати проблему транспортного сполучення. І настав час подивитися на вертоліт як на звичайний та ефективний транспортний засіб».
Водночас Турчинов акцентував на неготовності вітчизняної інфраструктури для широкого використання вертольотів як транспортних засобів, що «при бажанні може бути швидко змінене». Секретар РНБО додав, що багато країн йдуть шляхом активного розвитку вертолітної інфраструктури та спрощення використання повітря для приватних вертолітних перевезень, і необхідно переймати їх досвід.
«В Україні чимало проблем з будівництвом доріг, які вирішуються достатньо важко і повільно. Але небо у нас відповідає найкращим європейським стандартам без жодних інвестицій, і йому не потрібен ямковий ремонт, на якому можна вкрасти гроші. І тому легкі вертольоти можуть користуватися попитом на внутрішньому ринку, причому, ціна, яку пропонують українські виробники, на порядок нижча закордонних аналогів. Вже сьогодні ці вертольоти «по кишені» середньому підприємству», - резюмував він.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Верховная Рада, Карпаты, солдат, путешествия, спорт, передовая, юмор, марш, автомобили, Россия, соревнования, традиции, Александр Зубко, дети, Порошенко, уикенд, #Євромайдан, тест-драйв, церковь, Війна, природа, живопись, ВМС, пейзажи, фотоконкурсы, Китай, культура, фотоподборки, туризм, США, общество, город, сборная Украины, женщины, война, визиты, столкновения, пандемия, Майдан, зима, выборы, акции, фестивали, дизайн, НАТО, портрет, протесты, Одесса, авиация, оккупация, футбол, Бахмут, медицина, технологии, ВСУ, пляжи, Зеленский, митинги, ДСНС, парады, Шахтер, искусство, Путин, карантин, выставки, Польша, Львів, пожары, мир, военная техника, Нацгвардия, люди, экология, самолеты, праздники, история, музыка, Динамо, ЗСУ, Дмитрий Дятлов, Киевщина, терроризм, архитектура, фотография, корабли, учения, суд, обстрелы, Крым, стихийные бедствия, Донбасс, коронавирус, полиция, Сергей Смоленцев, мода, Киев, фотопроект, политика, животные, Новый Год

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36