НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
08.05.2020   Київ, Україна   Міністерство юстиції України

У СІЗО – офіційно з комфортом: платні камери в українських в'язницях

Міністр юстиції Денис Малюська: «Є хто скучив за новинами в‘язничної реформи?) Якщо так, тоді ось вам:
Сьогодні запустили функціонування платних камер з поліпшеними умовами розміщення в українських слідчих ізоляторах.

Першим справився Київський СІЗО – запрацювали 4 камери: одна 2-місна, одна 3-місна та дві 4-місні. Решту українських СІЗО підтягнуться трохи згодом. Вартість розміщення у Києві залежить від терміну, за який здійснюється оплата: 2 000 грн. за добу, 8 000 грн. за тиждень та 12 000 грн. за місяць.
Для зручності на наступному тижні забезпечимо можливість оплати онйлан на сайті «Онлайн будинок юстиції». Отримані кошти СІЗО будуть спрямовувати на підтримання належних умов утримання у безкоштовних камерах та на покриття собівартості утримання камер з поліпшеними умовами. Ініціатива запровадження платних камер має дві ключові цілі:


1) прибрати корупцію (замість хабаря гроші за ліпшу камеру будуть йти офіційно у бюджетний спецфонд), та
2) знайти додаткове фінансування для слідчих ізоляторів – зараз бюджетних коштів не вистачає, а вимагати додаткових коштів платників податків ми не хочемо.


Протягом запуску проекту наші опоненти спробували розкрутити два міфи: що нібито мова йде про «ВІП-камери» та що ця ініціатива порушує права людини. Обидва міфи, звичайно, є хибними. Це точно не «ВІП-камери», як видно із фотографій нічого надзвичайного ми не пропонуємо і не забезпечуємо. Ми надаємо можливість користуватися більшою ніж звичайно площею камер, а також базовим обладнанням, на кшталт холодильника, телевізора або столового приладдя. Ну і ремонт не сторічної давнини, як це часто трапляється у наших слідчих ізоляторах.
Наявність платних камер не порушує прав людини. Як і раніше, ми забезпечуємо функціонування безкоштовних камер і їх стан не тільки не погіршиться, а навпаки буде поліпшений за рахунок доходів, які генеруватимуть платні камери. При цьому слід пам’ятати, що мова йде про слідчі ізолятори, тобто місця, де утримуються люди, щодо яких немає вироку суду і які вважаються невинуватими у вчиненні злочину. Якщо особа з точки зору закону невинувата – ми не повинні обмежувати її у можливості оплатити ліпші умови проживання. Що стосується злочинців (щодо яких вироки набрали законної сили) то їм жодні поліпшені умови за гроші створюватись не будуть. У тюрмах усі будуть у рівних умовах і будуть відбувати встановлене судом покарання за вчинений злочин.


Платні камери прибирають одну із корупційних схем у СІЗО. Це означатиме, що цю ініціативу намагатимуться припинити, саботувати, дискредитувати та намагатися обійти. Ми до цього готові, забезпечили прийняття усіх необхідних нормативних актів, впровадили системи контролю за наповненістю камер та витрачання грошей. Тому якщо хтось хоче повоювати – welcome».

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
искусство, портрет, тест-драйв, футбол, выставки, обстрелы, сборная Украины, столкновения, Путин, фотоподборки, Зеленский, протесты, дизайн, ВСУ, война, Бахмут, история, фотопроект, Донбасс, самолеты, фотография, коронавирус, полиция, Карпаты, карантин, технологии, учения, митинги, Сергей Смоленцев, архитектура, спорт, Верховная Рада, передовая, политика, культура, Порошенко, музыка, Шахтер, выборы, #Євромайдан, дети, ВМС, военная техника, пляжи, суд, фестивали, НАТО, ЗСУ, церковь, мир, Війна, Киев, животные, показы, визиты, туризм, фотоконкурсы, ДСНС, экология, Динамо, мода, Киевщина, живопись, Нацгвардия, Китай, уикенд, женщины, Дмитрий Дятлов, терроризм, пейзажи, Крым, стихийные бедствия, люди, корабли, традиции, юмор, природа, общество, Одесса, солдат, соревнования, авиация, автомобили, праздники, пандемия, путешествия, Майдан, Польша, медицина, оккупация, США, зима, Новый Год, акции, Россия, Львів, город, марш, пожары, Александр Зубко

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36