<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
08.05.2020   Київ, Україна   Міністерство юстиції України

У СІЗО – офіційно з комфортом: платні камери в українських в'язницях

Міністр юстиції Денис Малюська: «Є хто скучив за новинами в‘язничної реформи?) Якщо так, тоді ось вам:
Сьогодні запустили функціонування платних камер з поліпшеними умовами розміщення в українських слідчих ізоляторах.

Першим справився Київський СІЗО – запрацювали 4 камери: одна 2-місна, одна 3-місна та дві 4-місні. Решту українських СІЗО підтягнуться трохи згодом. Вартість розміщення у Києві залежить від терміну, за який здійснюється оплата: 2 000 грн. за добу, 8 000 грн. за тиждень та 12 000 грн. за місяць.
Для зручності на наступному тижні забезпечимо можливість оплати онйлан на сайті «Онлайн будинок юстиції». Отримані кошти СІЗО будуть спрямовувати на підтримання належних умов утримання у безкоштовних камерах та на покриття собівартості утримання камер з поліпшеними умовами. Ініціатива запровадження платних камер має дві ключові цілі:


1) прибрати корупцію (замість хабаря гроші за ліпшу камеру будуть йти офіційно у бюджетний спецфонд), та
2) знайти додаткове фінансування для слідчих ізоляторів – зараз бюджетних коштів не вистачає, а вимагати додаткових коштів платників податків ми не хочемо.


Протягом запуску проекту наші опоненти спробували розкрутити два міфи: що нібито мова йде про «ВІП-камери» та що ця ініціатива порушує права людини. Обидва міфи, звичайно, є хибними. Це точно не «ВІП-камери», як видно із фотографій нічого надзвичайного ми не пропонуємо і не забезпечуємо. Ми надаємо можливість користуватися більшою ніж звичайно площею камер, а також базовим обладнанням, на кшталт холодильника, телевізора або столового приладдя. Ну і ремонт не сторічної давнини, як це часто трапляється у наших слідчих ізоляторах.
Наявність платних камер не порушує прав людини. Як і раніше, ми забезпечуємо функціонування безкоштовних камер і їх стан не тільки не погіршиться, а навпаки буде поліпшений за рахунок доходів, які генеруватимуть платні камери. При цьому слід пам’ятати, що мова йде про слідчі ізолятори, тобто місця, де утримуються люди, щодо яких немає вироку суду і які вважаються невинуватими у вчиненні злочину. Якщо особа з точки зору закону невинувата – ми не повинні обмежувати її у можливості оплатити ліпші умови проживання. Що стосується злочинців (щодо яких вироки набрали законної сили) то їм жодні поліпшені умови за гроші створюватись не будуть. У тюрмах усі будуть у рівних умовах і будуть відбувати встановлене судом покарання за вчинений злочин.


Платні камери прибирають одну із корупційних схем у СІЗО. Це означатиме, що цю ініціативу намагатимуться припинити, саботувати, дискредитувати та намагатися обійти. Ми до цього готові, забезпечили прийняття усіх необхідних нормативних актів, впровадили системи контролю за наповненістю камер та витрачання грошей. Тому якщо хтось хоче повоювати – welcome».

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
экология, Нацгвардия, полиция, коронавирус, туризм, автомобили, фестивали, фотоконкурсы, визиты, протесты, ЗСУ, передовая, столкновения, Шахтер, учения, корабли, суд, Сергей Смоленцев, карантин, США, Майдан, выборы, парады, юмор, пейзажи, дизайн, ВМС, обстрелы, война, зима, традиции, живопись, пандемия, акции, Киевщина, Верховная Рада, Порошенко, церковь, медицина, Карпаты, уикенд, Александр Зубко, военная техника, ВСУ, солдат, люди, женщины, мода, Россия, #Євромайдан, портрет, Донбасс, ДСНС, история, митинги, музыка, Польша, соревнования, оккупация, дети, праздники, пожары, природа, пляжи, Киев, Дмитрий Дятлов, мир, город, Львів, фотография, Одесса, Зеленский, общество, архитектура, Новый Год, спорт, фотоподборки, культура, стихийные бедствия, сборная Украины, Війна, Динамо, самолеты, футбол, тест-драйв, политика, путешествия, Путин, технологии, авиация, выставки, НАТО, искусство, Бахмут, Крым, животные, фотопроект, марш, терроризм, Китай

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36