<
НОВИНИ ДНЯ: Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкостівсі новини дня
Політика
Світ
19.01.2021 728

США розглянуть додаткові санкції проти Росії

Найближчим часом Сполучені Штати розглянуть додаткові санкції проти Росії за законом "Про протидію супротивникам Америки через санкції" (CAATSA). Сьогодні Мінфін США ввів санкції проти російського трубоукладача, який бере участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео, передає прес-служба Держдепартаменту США.

"США розглянуть додаткові санкції у ближній перспективі відповідно до CAATSA і законом про захист європейської енергобезпеки (PEESA)", - заявив він.

Помпео також нагадав, що США ввели санкції проти трубоукладача "Фортуна" та його власника КВТ-РУС, які займалися проектом газопроводу "Північний потік 2".

"Якщо "Північний потік-2" буде закінчений, це дасть Росії можливість повністю обійти Україну, позбавивши її життєво важливого доходу і відкривши її для подальших агресивних дій Росії, а також надасть кошти для використання природних ресурсів як інструменту тиску та шкідливого впливу в Західній Європі", - заявив держсекретар США.

При цьому Помпео зазначив, що введення санкцій демонструє, що США не бояться притягати до відповідальності тих, хто продовжує допомагати і потурати російському інструменту примусу.

Оценка материала:

5.00 / 1
США розглянуть додаткові санкції проти Росії 5.00 5 1
Політика / Світ
19.01.2021 728
Еще материалы раздела «Світ»