<
НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенкавсі новини дня
24.01.2021 516

SpaceX успішно запустила ракету з рекордною кількістю супутників

Американська компанія SpaceX, засновником якої є мільярдер Ілон Маск, успішно почала історичну місію Transporter-1. Компанія здійснила успішний запуск багаторазової ракети Falcon 9 з рекордною кількістю супутників.

Запуск ракети-носія транслювався в YouTube.

Ракета злетіла з комплексу SLC-40 в американському штаті Флорида. В рамках місії Transporter-1 компанія SpaceX виведе на навколоземну орбіту 143 супутники.

До цього компанія за один раз виводила в космос тільки 64 супутники, а минулий рекорд був за індійською місією PSLV-C37, яка у 2017 році вивела на орбіту 104 супутники.

Відзначимо, що спочатку запуск ракети був запланований на 23 січня. Але в суботу його скасували через погані погодні умови.

Оценка материала:

5.00 / 1
SpaceX успішно запустила ракету з рекордною кількістю супутників 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
24.01.2021 516
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»