<
НОВИНИ ДНЯ: Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 дніввсі новини дня
29.07.2014 2491

Нацбанк обмежив видачу гривні з поточних і депозитних рахунків

Національний банк України встановив обмеження на видачу банками готівкової гривні через каси і банкомати до 150 тис. грн на добу на одного клієнта з поточних і депозитних рахунків клієнтів.

Про це йдеться у постанові від 28 липня №449, опублікованій на сайті НБУ, якою внесено зміни у положення Нацбанку «Про врегулювання діяльності фінансових установ і проведення валютних операцій».

Нацбанк залишив без змін обмеження для банків з видачі готівкової гривні через каси і банкомати в межах до 150 тис. грн на добу на одного клієнта.

Нацбанк до кінця року повністю змінить свою структуру Водночас, раніше дія цієї норми не розповсюджувалася на отримання готівки з поточних і депозитних рахунків за умови їх внесення готівкою і в межах внесеної готівкою суми.

Згідно з постановою, відтепер ці обмеження не розповсюджуються лише на видачу готівки на виплату зарплати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (окрім матеріальної допомоги), а також на виплати гарантованих сум відшкодування вкладникам за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

За матеріалами: УНІАН

Оценка материала:

5.00 / 1
Нацбанк обмежив видачу гривні з поточних і депозитних рахунків 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
29.07.2014 2491
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»