<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
31.07.2014 1120

Росію офіційно попередили про посилення санкцій

Лідери країн «великої сімки», а також президенти Єврокомісії та Європейської ради виступили зі спільною заявою, в якій попередили Росію про намір посилити санкції у разі, якщо не відбудеться зміни політики Кремля щодо підтримки сепаратистів в Україні.

Політики не уточнюють можливі строки введення нових санкцій, але зазначають, що наразі лишаються відкритими обидва варіанти - як скасування вже діючих санкцій, так і введення нових.

Нагадаємо, раніше про можливість посилення санкцій заявляла канцлер Німеччини Анегла Меркель. «Ми закликаємо Росію використати свій вплив на групи сепаратистів та забезпечити ефективний контроль за кордоном, включаючи механізми спостереження ОБСЄ... У Росії досі є можливість обрати шлях деескалації, який призведе до зняття санкцій. Якщо вона цього не зробить, ми готові збільшити ціну (яку має заплатити РФ) за її ворожі дії».

Заява керівників Євросоюзу за країн «великої сімки», що підставою для введення санкцій «третього рівня» стали дії Кремля та підконтрольних йому сил після катастрофи лайнера «Малайзійських авіаліній». «Ця жахлива подія (збиття авіалайнера з території, що підкотрольна проросійським бойовикам) мала стати водорозділом у даному конфлікті, який повинен був змусили Росії припинити підтримку нею незаконних збройних формувань... а також припинити зростаюча постачання зброї, обладнання та бойовиків через кордон... Однак, на жаль, Росія не змінила свій курс», - йдеться у документі.

Коментуючи цю заяву, прес-секретар президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, Піа Аренкільде, підкреслила що для посилення тиску «сімка» та ЄС не будуть чекати на погіршенні ситуації - достатньо нинішньої бездіяльності Москви у питанні деескалації на сході України. «Росія все ще може обрати деескалацію. Якщо вона цього не зробить, G7 готова підвищити ціну дій Росії», - заявила Аренкільде.

За матеріалами: Європейська правда

Оценка материала:

3.00 / 2
Росію офіційно попередили про посилення санкцій 3.00 5 2
Політика / Україна
31.07.2014 1120
Еще материалы раздела «Україна»