<
НОВИНИ ДНЯ: Новий рівень стосунків: про що була зустріч Путіна і Сі, перші обіцянки та гучні заяви  Дощі, грози та сонце: якою буде погода в регіонах України 18 травня  Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіливсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
07.01.2021   США   Радіо Свобода, Associated Press, Reuters
21916 Метки:  протесты, США, Трамп, штурм.

Штурм Капітолія

Група прихильників президента США Дональда Трампа 6 січня після мітингу в Вашингтоні увірвалася в будівлю Капітолію, де в цей час проходила спільна сесія палат Конгресу Сполучених Штатів. Вона була повинна офіційно затвердити голоси виборників, поданих на виборах, і перемогу демократа Джо Байдена. У засіданні оголосили перерву і поліція Капітолію евакуювала членів Конгресу з будівлі.
Четверо людей загинули під час штурму. За повідомленнями місцевих медіа, одна із загиблих – жінка, яку госпіталізували з пораненнями, прихильниця Трампа та ветеранка, яка 14 років служила у Військово-повітряних силах США. За повідомленням поліції Вашингтона, ще троє людей померли внаслідок «аварійних медичних випадків», які виникли під час сутичок. За участь у штурмі заарештували 52 людини.
Раніше у центрі Вашингтону, поряд із Білим домом, пройшов мітинг прихильників Трампа. У ньому взяли участь кілька тисяч осіб. Трамп звернувся до своїх прихильників, стверджуючи без підстав, що вибори у нього вкрали, і що він ніколи не поступиться Байдену.
Конгрес Сполучених Штатів затвердив результати виборів, згідно з якими представник Демократичної партії Джо Байден офіційно переміг на виборах президента США. Таке рішення члени Конгресу затвердили 7 січня, після того, як Капітолій звільнили від прихильників Трампа, що взяли його штурмом.
Цей крок є останнім у виборчому процесі для визнання переможцями Байдена і обраної віцепрезидентки Камали Гарріс за підсумками виборів 3 листопада. Тоді Байден змагався за посаду президента із нинішнім очільником держави Дональдом Трампом. Колегія виборників підтримала Байдена 306 голосами проти 232. Інавгурація Байдена відбудеться 20 січня.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
полиция, технологии, Бахмут, ЗСУ, дизайн, акции, пандемия, Сергей Смоленцев, туризм, самолеты, фотография, искусство, живопись, авиация, НАТО, пляжи, оккупация, коронавирус, медицина, Верховная Рада, Порошенко, протесты, пожары, автомобили, ВСУ, визиты, Шахтер, люди, архитектура, соревнования, политика, обстрелы, солдат, Зеленский, праздники, #Євромайдан, война, женщины, культура, сборная Украины, Китай, передовая, Крым, уикенд, Александр Зубко, природа, Путин, США, музыка, портрет, парады, выборы, Киевщина, ВМС, Майдан, Польша, Нацгвардия, история, мода, фестивали, пейзажи, корабли, зима, терроризм, учения, фотоконкурсы, дети, стихийные бедствия, Россия, путешествия, общество, митинги, традиции, показы, выставки, церковь, Динамо, Донбасс, столкновения, Карпаты, мир, Новый Год, Одесса, животные, военная техника, суд, Дмитрий Дятлов, марш, Війна, Львів, экология, Киев, футбол, город, фотоподборки, карантин, спорт, фотопроект, юмор, ДСНС

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36