<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
10.06.2020   США   Reuters

У золотій труні на білій кареті: похорон Джорджа Флойда

У США поховали афроамериканця Джорджа Флойда, який загинув під час затримання наприкінці травня. Його смерть спричинила хвилю протестів у країні та світі проти неправомірних дій поліції. Церемонія прощання відбулася у рідному місті Флойда Х'юстоні, штат Техас, у церкві The Fountain of Praise. Службу транслювали онлайн.
Члени сім’ї Флойда прийшли в церкву в одязі білого кольору. Промови виголосили священнослужителі, родичі загиблого, а також чиновники, члени Палати представників і правозахисники. Виступив на похоронах за допомогою відеотрансляції і колишній віцепрезидент США Джо Байден.
«Ми не можемо відвертатися. Ми не повинні відвертатися. Ми не можемо залишити це, думаючи, що ми знову можемо відвернутися від расизму, від системних зловживань, які все ще переслідують американське життя», — сказав Байден.
«Я можу дихати. І поки я дихаю, справедливість візьме гору. Це не просто вбивство, це злочин ненависті», – заявила племінниця Флойда Брук Вільямс. Активіст за громадянські права темношкірих, політик та священник Ел Шарптон сказав: «Бог забрав викинутий камінь та зробив його наріжним каменем руху, який збирається змінити цілий світ».
Після церемонії прощання тіло Флойда «останню милю» провезли до кладовища на катафалку, який запрягли кіньми. Чоловіка поховали поруч з його мамою на кладовищі Houston Memorial Gardens у місті Перленд.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Львів, митинги, медицина, Польша, Дмитрий Дятлов, технологии, Россия, фотография, фотоподборки, Бахмут, животные, война, США, юмор, уикенд, ДСНС, Китай, традиции, передовая, обстрелы, соревнования, выборы, Шахтер, Александр Зубко, ВМС, Карпаты, Війна, парады, дети, акции, самолеты, Донбасс, учения, тест-драйв, женщины, сборная Украины, история, солдат, корабли, Порошенко, #Євромайдан, люди, Нацгвардия, церковь, пандемия, архитектура, путешествия, фотоконкурсы, футбол, Путин, полиция, суд, портрет, фотопроект, Динамо, марш, туризм, Одесса, спорт, визиты, авиация, Новый Год, карантин, НАТО, Сергей Смоленцев, Верховная Рада, коронавирус, культура, пейзажи, дизайн, Зеленский, живопись, экология, Киевщина, ЗСУ, Киев, праздники, терроризм, природа, зима, политика, пожары, Крым, город, мир, музыка, автомобили, искусство, оккупация, выставки, мода, ВСУ, столкновения, общество, военная техника, протесты, пляжи, стихийные бедствия, фестивали, Майдан

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36