<
НОВИНИ ДНЯ: Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  У РФ істерика після заяви Кемерона: погрожує бити "по об'єктах Британії поза Україною"  Оладки з яблуками: простий рецепт  Коли Радониця 2024 року: історія, звичаї та народні прикмети  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  "Не зможемо чекати". Шольц закликав Європу посилити ППО України з наявних запасів  Запечений сир "Камамбер" з багетом: рецепт для гарної вечерівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
10.06.2020   США   Reuters

У золотій труні на білій кареті: похорон Джорджа Флойда

У США поховали афроамериканця Джорджа Флойда, який загинув під час затримання наприкінці травня. Його смерть спричинила хвилю протестів у країні та світі проти неправомірних дій поліції. Церемонія прощання відбулася у рідному місті Флойда Х'юстоні, штат Техас, у церкві The Fountain of Praise. Службу транслювали онлайн.
Члени сім’ї Флойда прийшли в церкву в одязі білого кольору. Промови виголосили священнослужителі, родичі загиблого, а також чиновники, члени Палати представників і правозахисники. Виступив на похоронах за допомогою відеотрансляції і колишній віцепрезидент США Джо Байден.
«Ми не можемо відвертатися. Ми не повинні відвертатися. Ми не можемо залишити це, думаючи, що ми знову можемо відвернутися від расизму, від системних зловживань, які все ще переслідують американське життя», — сказав Байден.
«Я можу дихати. І поки я дихаю, справедливість візьме гору. Це не просто вбивство, це злочин ненависті», – заявила племінниця Флойда Брук Вільямс. Активіст за громадянські права темношкірих, політик та священник Ел Шарптон сказав: «Бог забрав викинутий камінь та зробив його наріжним каменем руху, який збирається змінити цілий світ».
Після церемонії прощання тіло Флойда «останню милю» провезли до кладовища на катафалку, який запрягли кіньми. Чоловіка поховали поруч з його мамою на кладовищі Houston Memorial Gardens у місті Перленд.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
автомобили, путешествия, визиты, фотопроект, полиция, Новый Год, война, Нацгвардия, дизайн, традиции, праздники, животные, музыка, Одесса, Верховная Рада, футбол, Киевщина, суд, тест-драйв, Карпаты, люди, ЗСУ, Сергей Смоленцев, туризм, пожары, передовая, политика, уикенд, корабли, Александр Зубко, экология, марш, фотоподборки, зима, Донбасс, Китай, Майдан, пандемия, Львів, учения, парады, фотография, женщины, ДСНС, Польша, выборы, #Євромайдан, искусство, культура, НАТО, обстрелы, Шахтер, карантин, мир, медицина, коронавирус, авиация, Крым, ВМС, спорт, стихийные бедствия, Бахмут, митинги, Дмитрий Дятлов, юмор, фотоконкурсы, военная техника, технологии, США, выставки, Россия, Путин, портрет, солдат, Порошенко, ВСУ, Динамо, мода, терроризм, город, оккупация, церковь, общество, дети, акции, живопись, архитектура, Зеленский, протесты, природа, самолеты, Киев, сборная Украины, пейзажи, Війна, соревнования, столкновения, история, фестивали, пляжи

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36