<
НОВИНИ ДНЯ: Рекрутинг до ЗСУ: Умєров назвав професії, які мають найбільший попит  Українські льотчики знищують ворожу ППО методом часів війни у В’єтнамі — Business Insider  Ніжний банош зі сметаною. Автентичний рецепт, який підкорить ваше серце  У Зеленського назвали три чинники для перемоги над Росією  Військовозобов'язані українці за кордоном: чи повертатиме Європа громадян призовного віку до України  У Росії два пасажирські літаки не долетіли до місця призначення: що сталося  За вуха не відтягнеш. Смачна запіканка з макаронами, яку миттєво "зметуть" зі столавсі новини дня
Прес-релізи
Фінанси
26.05.2010 17:09 66504

В Україні вперше відбувся «Raiffeisen Private Wealth Forum 2010, Форум власників приватного капіталу», який зібрав 200 власників та топ-менеджерів провідних українських компаній

21 травня 2010 року відбулася унікальна за своїм форматом та складом учасників подія - «Raiffeisen Private Wealth Forum 2010, Форум власників приватного капіталу», який започаткувала компанія з управління активами «Райффайзен Аваль». Українські інвестори, міжнародні експерти та бізнесмени зібрались для обміну думками в форматі відкритої дискусії та активного діалогу. Головною темою першого Форуму стали глобальні економічні тенденції та їх вплив на інвестиційні можливості власників приватного капіталу України.


 

На сьогоднішній день Україна як ніколи потребує ефективних та перспективних інвестиційних проектів. В останні роки економічний злет значною мірою визначався швидким зростанням банківського кредитування та сприятливою зовнішньою коньюктурою, що, з одного боку, обумовлювало зростання темпів розвитку економіки, а з іншого – звеличенню частки запозичених коштів. Сьогодні Україна знову ж спирається на іноземні інвестиції, в той же час, маючи внутрішній колосальний інвестиційний ресурс. Дана передумова і визначила напрямок проведення першого в Україні форуму власників приватного капіталу «Raiffeisen Private Wealth Forum».

 

Темою першого Форуму стали глобальні економічні тенденції та їх вплив на інвестиційні можливості власників приватного капіталу України. Основні питання , що обговорювалися на Форумі: що стане джерелом зростання української економіки в майбутньому; хто першим зробить інвестиційний «хід» - західні інституційні фонди чи приватні українські інвестори; як держава планує стимулювати внутрішні інвестиції; що краще «сидіти на грошах» чи вже час шукати нові можливості, та багато інших.

Головними спікерами цьогорічного форуму стали: Володимир Лавренчук, Голова правління «Райффайзен Банк Аваль», Вадим Мосійчук, Генеральний директор КУА «Райффайзен Аваль», Макс Алієр, Голова представництва МВФ в Україні,Грем Хатчісон, Заступник голови ЕБРР/ Голова корпоративного сектору (Європейський банк реконструкції і розвитку), Грегор Ерасім, Директор Capgemini Österreich/CEE,  Ерік Найман, голова наглядової ради інвестиційного фонду ArgoN Fund,  Наталія Королевська, Народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової та регуляторної політики та підприємництва,   Владислав Лук’янов, Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та інші.

Програма першого Форуму складалася з чотирьох головних тематичних секцій. В першій загальній секції гості мали змогу прослухати доклади таких спікерів: Вадим Мосійчук (вступне слово);  Наталія Королевська (державні реформи, як основний елемент інвестиційної привабливості України); Грем Хатчісон (перспективи інвестування в українські компанії); Грегор Ерасім (World Wealth Report); тему страхування життя та інвестицій розглянув Олексій Руденко, Директор департаменту розвитку продажів, компанія «UNIQA LIFE».

 

«В Україні зовсім не вибудувана модель взаємовигідного співробітництва влади і бізнесу. У нас державні гарантії даються іноземним інвесторам, а українські компанії отримують їх у вигляді рідкого виключення із загального правила. Наша задача – це створення ефективного механізму взаємодії влади і бізнесу», - повідомила під час свого докладу Наталія Королевська, Народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової та регуляторної політики та підприємництва.

«Можливість кредитувати в Україні в місцевій валюті – це мета, якої б ми хотіли досягти в цьому році», - зауважив Грем Хатчісон, Заступник голови ЕБРР/ Голова корпоративного сектору (Європейський банк реконструкції і розвитку).

 

Під час Інвестиційної секції  розглядались такі актуальні теми: особливості управління приватним капіталом, європейський досвід (спікери - Курт Котзеггер, директор з інвестицій, «Raiffeisen Capital Management», Андрій Зайцев, «Raiffeisen Lichtenstein»); особливості інвестиційної діяльності в Україні, власний досвід інвестування (звітували Олег Ткаченко, голова правління, «Українська біржа»;  Ерік Найман, голова Наглядової Ради інвестиційного фонду Арго.Н та В’ячеслав Якимук, директор «Raiffeisen Investment»).

 

Особливу увагу гостей привернула Секція з нерухомості і зокрема такі питання: тенденції та перспективи ринку нерухомості в Україні (спікер - Олександр Носаченко, Colliers); тенденції та перспективи ринку житлової нерухомості в Україні (спікери - Ярослава Чапко, Генеральний директор Knight Frank LLC Ukraine; Oвчинников Сергій, компанія «Стокман»).

 

Остання секція Форуму була присвячена перспективам розвитку фінансового ринку України та його впливу на реальний сектор економіки. Про глобальні економічні тенденції, міжнародні валюти та впливи на Україну звітував Макс Аліер (IMF Resident Representative in Ukraine (Міжнародний Валютний Фонд). Проблеми державного боргу та реструктуризації проблемних активів розглянув Владислав Лук’янов, Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Законодавча база інвестиційної діяльності. Можливості та обмеження (спікери -  Ніклас Шмидт,  Wolf Theiss, Валерія Тарасенко, Wolf Theiss).

 

«Ідея організації Форуму власників приватного капіталу виникла ще у третьому кварталі минулого року. Коли в умовах економічної кризи існував великий розрив між розумінням ринкової ситуації та подальшим сценарієм розвитку нас, як компанії та наших клієнтів. Зрозумілим був той аспект, що відбулося зменшення грошової маси. Тому необхідним був захід, який міг би розшевелити наших клієнтів, підвищити їх фінансову грамотність, відповісти на актуальні питання та створити сильний поштовх, щоб рухатися далі», - наголошує Вадим Мосійчук, генеральний директор                  КУА «Райффайзен Аваль».

 

Форум власників приватного капіталу ставить собі за мету створити щорічний відкритий майданчик для обговорення актуальних питань з інвестиційної діяльності та пошуку нових рішень та можливостей на українському ринку, що тільки розвивається.

 

 

 

 

Детально про Форум читайте на www.raam.com.ua.

Оценка материала:

4.50 / 8
В Україні вперше відбувся «Raiffeisen Private Wealth Forum 2010, Форум власників приватного капіталу», який зібрав 200 власників та топ-менеджерів провідних українських компаній 4.50 5 8
Прес-релізи / Фінанси
26.05.2010 17:09 66504
Еще материалы раздела «Фінанси»
  • История Dash и особенности криптовалюты История Dash и особенности криптовалюты

    Каждый криптопроект изначально создается для решения определенной проблемы. Часть монет задумываются для проведения анонимных переводов между пользователями. К таким криптовалютам относится и DASH, курс которой является волатильным, как и у остальных цифровых активов.

    Фінанси 08.05.2024 310
  • 300 000 активних криптогаманців Trustee Plus 300 000 активних криптогаманців Trustee Plus

    Trustee Plus зібрав під своїм крилом понад 300 000 криптогаманців та упевнено закріплює свій статус як проєкт Web3, що найдинамічніше розвивається в Україні. Ця заява привернула увагу спільноти галузі, підтвердив тим самим впевнений крок вперед від компанії.

    Фінанси 01.05.2024 425
  • За підсумками 2023 року ТРЦ Республіка Парк сплатив 122 млн грн податків та віддав 27 млн на благодійність За підсумками 2023 року ТРЦ Республіка Парк сплатив 122 млн грн податків та віддав 27 млн на благодійність

    У 2023 році ТРЦ Respublika Park, що знаходиться в столиці, сплатив 122,4 млн грн податків до державного бюджету України. Також торгово-розважальний центр разом із групою компаній-партнерів витратив понад 27 млн грн на благодійність. Наприклад, була надана допомога Збройним Силам України. Також ТРЦ відрахував кошти на закупівлю медичного обладнання та матеріалів для Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Ці досягнення стали можливими завдяки відвідувачам ТРЦ, кількість яких за минулий рік перевищила 15 млн осіб.

    Фінанси 01.05.2024 374
  • Микрозаймы онлайн: срочный сервис по доставке денег Микрозаймы онлайн: срочный сервис по доставке денег

    В результате затянувшегося коронавируса и сменившей его полномасштабной войны в Украине экономика нашей страны существенно пострадала. Цены на продукты и прочие товары растут настолько быстро, что зарплаты за ними не успевают. Во многих семьях стала привычной ситуация, когда денег до зарплаты не хватает, а семейный бюджет трещит по швам, требуя срочных финансовых вливаний. Обратиться к друзьям и родственникам не получается, ведь сегодня многие находятся в таком же положении. Банковский кредит — тоже не выход. Там неохотно выдают небольшие суммы, но заставляют собрать пакет документов, тратя время на забег по инстанциям. Хорошим выходом часто становится обращение в небанковскую финансовую организацию. Там можно быстро получить микрозайм на карту онлайн и вернуть его спустя несколько дней, когда финансовое положение улучшится.

    Фінанси 23.04.2024 284
  • Інвестиції в спокій та комфорт: програми страхування від СК “ВУСО” та ПриватБанку Інвестиції в спокій та комфорт: програми страхування від СК “ВУСО” та ПриватБанку

    Останніми роками в Україні сервіс розвивався швидкими темпами та досяг високих стандартів Заходу. Багато компаній приділяють увагу задоволенню клієнтів, намагаючись вирішити найважливіші питання під час надання своїх послуг.

    Фінанси 12.04.2024 396