<
НОВИНИ ДНЯ: Кремль посилив атаки на Харків: аналітики назвали мету Росії  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєнні  Які обмеження для чоловіків за кордоном в новому законі про мобілізацію: перелік  Ці супи не дадуть стати стрункими: які обрати натомість  Критична демографічна ситуація: що хочуть запропонувати українцям, щоб зросла народжуваністьвсі новини дня
Прес-релізи
Інше
22.03.2021 2851

Коли треба вносити зміни у ліцензію на зберігання пального? З юристом Наталією Зозулею

У яких випадках потрібно вносити зміни у ліцензію на зберігання пального? Що робити якщо змінилась адреса зберігання або об'єми пального? Коли потрібно отримувати нову ліцензію та як скасувати попередню?

Разом з Наталією Зозулею, співзасновником юридичної компанії ІнСента говоримо про внесення змін до ліцензії на зберігання пального для власних потреб. У яких випадках такі зміни потрібно вносити в діючу ліцензі, в якихї отримувати нову, а коли нічого робити не потрібно.

У яких випадках вносяться зміни, а коли потрібно отримувати нову ліцензію?

Найпоширеніші випадки, коли потрібно вносити зміни до ліцензії це зміна юридичної адреси підприємства та зміна назви району, населеного пункту, вулиці (зокрема, у зв’язку з адмінреформою).

Окремо варто зазначити щодо об’єму, пошириним є такі підстави:

  • у заяві на отримання ліцензії зазначався неточний об’єм, який конкретизувався в ході отримання техдокументації на ємність
  • у заяві було допущено помилку
  • придбання нової ємності
  • зменшення об’ємів зберігання (фактичне невикористання однієї/декількох ємностей, які були заявлені раніше та небажання звернення уваги на них з боку податківців)
  • заміна однієї ємності іншою

"Якщо змінилось місце зберігання, зміни до ліцензії не вносяться – отримується нова ліцензія. Доцільно спочатку подати документи на нову ліцензію, а потім анулювати стару (щоб не було зберігання без ліцензії)." - зазначає юрист юридичної компанії ІнСента Наталія ЗОЗУЛЯ.

Чи обов’язково вносити зміни до ліцензії, якщо змінили/добавили/прибрали ємності для зберігання пального чи виявили помилку?

В такому разі відповідь однозначна - якщо змінюються відомості, які зазначені в ліцензії, обов’язково про це потрібно повідомляти податкову і вносити зміни до ліцензії.

Особливо актуальне це питання, якщо у Вас змінились об’єми зберігання (особливо в сторону збільшення) - якщо це буде встановлено при фактичній перевірці, це може бути підставою для анулювання ліцензії та стягнення штрафу, тому що у даному випадку Ви повідомили недостовірні дані при отриманні ліцензії (у заяві, поміж іншим, вказується «загальна місткість резервуарів, що використовуються для зберігання пального») і, як наслідок, частину пального зберігали без ліцензії.

Що стосується внесення змін у зв’язку з адмінреформою, то ці зміни доцільно вносити лише після внесення змін до ЄДР. При внесенні змін до ЄДР адмінзбір не сплачується.

Таким чином, якщо у Вас змінились ємності для зберігання пального, Ви докупили нові чи замінили старі, слід, перш за все, повідомити ДПС про вказані зміни Повідомленням форми 20-ОПП. Ви або довосите нові ємності, або виключаєте старі і додаєте нові, або вносите зміни щодо об’єктів - залежно від ситуації.

Що стосується зміни юридичної адреси, то в такому разі 20-ОПП не подається. Доцільно просто до заяви додати виписку/витяг з ЄДР.

Радимо також перед цим зробити техдокументацію на резервуари, щоб:

  1. мати її при фактичній перевірці і
  2. ви могти підтвердити той об’єм ємностей, який зазначите у заяві.

В ідеалі, звичайно, також зробити метрологію резервуарів, щоб ці відомості були більш точними (і оскільки її вимагають при фактичних перевірках), однак, в крайньому випадку, її можна буде доробити в будь-який пізніший час на вимогу контролюючих органів чи за Вашим власним бажанням.

Після цього до ДПС подається відповідна заява і оригінал отриманої Вами паперової ліцензії на зберігання пального для власних потреб.

За матеріалами Юридичної компанії "ІнСента"
Більше інформації на сторінці компанії - Лецензія на пального.



Оценка материала:

5.00 / 1
Коли треба вносити зміни у ліцензію на зберігання пального? З юристом Наталією Зозулею 5.00 5 1
Прес-релізи / Інше
22.03.2021 2851
Еще материалы раздела «Інше»