<
НОВИНИ ДНЯ: Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.03.2021 439

Україна до кінця червня отримає мільйон додаткових доз вакцини Pfizer

Україна отримає близько мільйона доз вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer до кінця червня.

Про це в ефірі програми "Мокрик по живому" на hromadske заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Ляшко запевнив, що найближчими тижнями в Україну мають прибути 117 000 доз Pfizer в рамках програми COVAX.

Вчора, 30 березня, було отримано додаткове підтвердження від COVAX про виділення Україні ще майже мільйона доз вакцини Pfizer, заявив Ляшко. Вони будуть поставлені траншами до кінця червня.

За словами Ляшка, Україна повинна отримати ще 1,5 млн доз індійської вакцини Covishield (виготовляється за ліцензією AstraZeneca) і 1,7 млн вакцини AstraZeneca виробництва Південної Кореї. Першу партію на 360 000 доз вже готові відвантажити, але виробник поки ще не зареєстрував вакцину в Україні, розповів Ляшко.

Ще 2 млн доз вакцини від COVID-19 повинні бути поставлені з Китаю, нагадав Ляшко. Перші 215 000 доз вакцини компанії Sinovac зараз проходять лабораторний контроль в Україні і найближчим часом повинні бути допущені до реалізації.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна до кінця червня отримає мільйон додаткових доз вакцини Pfizer 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
31.03.2021 439
Еще материалы раздела «Суспільство»