<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.10.2021 947

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» відповів, чи потрібні прозорі перегородки між учителем та учнями

Сьогодні батьки стурбовані тим, як убезпечити дітей від коронавірусу в школі. Нібито один із способів – встановити прозорі перегородки між усіма присутніми в класі. Ведучий рубрики «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» пояснив, чому учні в одному приміщенні можуть захворіти.

Чи врятують прозорі перегородки від коронавірусу? Євген Комаровський сказав, що якби йому поставили це питання рік тому, він би відповів на нього ствердно. Однак час іде, і сьогодні кандидат медичних наук вважає, що такий варіант безпеки – погана ідея. А все тому, що наше уявлення щодо зараження коронавірусом дуже сильно змінилося.

За словами ведучого рубрики «Запитай у Комаровського», спочатку ми вважали, що головний механізм зараження – це контакти. Наприклад, людина взялася за дверну ручку, потім доторкнулася до обличчя й незабаром захворіла.

Згодом з'явилася версія, що ми заражаємося повітряно-крапельним шляхом. Тобто коли кашляємо або чхаємо, великі краплі слини потрапляють в навколишній простір, але якщо між двома людьми є пластиковий екран, ці краплі не потраплять на іншу людину.

«Однак восени цього року з'ясувалося, що мало не головна причина поширення коронавірусу – це аерозольний спосіб», – сказав Євген Комаровський.

Тобто навіть не великі краплі, які вилітають з рота, мають значення, а саме найдрібніші краплі, які з потоками повітря розносяться по приміщенню.

«Тому головний спосіб профілактики – не перегородки між людьми, а інтенсивне провітрювання, – пояснив ведучий рубрики «Запитай у Комаровського». – Ба більше, будь-які пластикові загорожі порушують механізм вентиляції приміщень».

Тому на сьогодні такі перегородки розглядаються більш зі знаком «мінус». Вони шкодять нормальній вентиляції.

За словами лікаря-педіатра вищої категорії, важливо не встановлювати загорожу, а контролювати в приміщенні температуру, вологість і концентрацію вуглекислоти. А на перервах відправляти дітей у коридор і провітрювати приміщення.

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» відповів, чи потрібні прозорі перегородки між учителем та учнями 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.10.2021 947
Еще материалы раздела «Суспільство»