<
НОВИНИ ДНЯ: Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехіївсі новини дня
Політика
Європа
18.10.2021 913

У Польщі кажуть про 524 спроби незаконного перетину кордону з Білорусі за добу

За минулу добу, 16 жовтня, нелегальні мігранти здійснили 524 спроби потрапити до Польщі з території Білорусі.

Про це у Твіттері інформує Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.

“У суботу, 16 жовтня, на польсько-білоруському кордоні зафіксовано 524 спроби нелегального перетину кордону. Прикордонники затримали 5 нелегальних мігрантів: чотирьох громадян Іраку і громадянина Сирії”,- йдеться в повідомленні.

Як додається, за допомогу нелегальним мігрантам затримали п'ятьох іноземців, зокрема двох громадян Сирії, а також громадян Грузії, Казахстану та Білорусі.

Польські прикордонники інформують, що періодично великі групи мігрантів намагаються силоміць пробитися на територію Польщі.

Загалом від початку жовтня зафіксовано вже близько 10 тис. спроб нелегального перетину польського кордону з боку Білорусі.

Як відомо, польсько-білоруський кордон щодня намагаються перетнути кількасот нелегальних мігрантів із Близького Сходу та країн Африки. Варшава на початку вересня запровадила надзвичайний стан на кордоні з РБ, звинувачуючи режим Лукашенка у гібридних діях проти Польщі та країн Балтії.

Сейм Польщі проголосував за спецзакон, яким передбачається збудувати сучасне загородження на кордоні Польщі з Білоруссю, Росією та Україною.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Польщі кажуть про 524 спроби незаконного перетину кордону з Білорусі за добу 5.00 5 1
Політика / Європа
18.10.2021 913
Еще материалы раздела «Європа»