<
НОВИНИ ДНЯ: Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкоювсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
23.10.2021 630

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, чому втомлюються та набрякають ноги

З чим може бути пов'язана постійна набряклість ніг? Чому ввечері з'являється відчуття втоми? Ведучий рубрики «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» пояснив, на що можуть вказувати ці симптоми.

Карантин торік змінив життя багатьох людей. Сьогодні найчастіше ми працюємо, не виходячи з дому, тому мало рухаємося й не завжди даємо своєму організму фізичне навантаження. Доктор Євген Комаровський пояснив, що набряки і втома ніг з'являються найчастіше через те, що ми ведемо неправильний спосіб життя.

«Але не потрібно займатися самолікуванням, – сказав ведучий рубрики «Запитай у Комаровського», – спочатку зверніться до лікаря за діагнозом».

Це необхідно зробити, тому що можуть виникнути проблеми, наприклад, з судинами.

На що потрібно звернути увагу вже сьогодні, якщо виникла така проблема: чи змінилися за останній час ваша вага та артеріальний тиск, чи не знизилося фізичне навантаження та не збільшилася кількість солі, яку ви вживаєте.

Справа в тому, що наш спосіб життя повинен бути активним. Це закладено природою. Якщо ми не займаємося в спортзалі, тоді бажано виконувати хоча б мінімальний комплекс вправ вдома.

«І не забувайте просте правило, як собі допомогти: потрібно лягти на диван і покласти ноги на якусь височину, наприклад, зроблену з 2-3 подушок, – порадив кандидат медичних наук. – Крім того, необхідно дізнатись у лікаря, яка компресійна білизна вам необхідна, судячи зі стану судин».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, чому втомлюються та набрякають ноги 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
23.10.2021 630
Еще материалы раздела «Афіша»