<
НОВИНИ ДНЯ: Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібновсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
03.12.2021 663

На житло для ветеранів у 2022 році виділили майже удев’ятеро більше грошей

В ухваленому Верховною Радою державному бюджеті на 2022 рік 5,5 мільярда гривень передбачені на житло ветеранам війни та їхнім сім’ям. Торік ці видатки становили 615,9 мільйона гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів.

"У четвер, 2 грудня, Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проєкт закону "Про державний бюджет України на 2022 рік" (№6000), у якому закладено безпрецедентне фінансування ветеранської політики в Україні. Видатки Мінветеранів збільшено в 6 разів і вперше в історії становитимуть 6 млрд 18 млн 895,1 тис. грн", - ідеться в повідомленні

Пріоритетним є виділення 5,5 млрд грн на забезпечення житлом ветеранів війни, сімей загиблих, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Розмір закладених коштів забезпечить виконання державних зобов’язань перед 4 тисячами українських воїнів, зокрема тих, які захищали Україну та залишились без житла внаслідок збройної російської агресії.

Також виділені кошти на функціонування Українського ветеранського фонду, який запрацює із січня 2022 року.

"Сьогодні Верховна Рада України ухвалила історичне рішення – вже у наступному році чотири тисячі захисників України, насамперед із числа внутрішньо переміщених осіб, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів родин загиблих воїнів, отримають компенсації на придбання житла. Держава сьогодні тримає у фокусі ветеранську політику – забезпечення житлом, і медичну, психологічну реабілітацію, оздоровлення й освітні проєкти, а також підтримку ветеранського підприємництва. Я вдячна Президенту України, Прем’єр-міністру України, членам уряду, парламенту, команді Мінветеранів за підтримку захисників", – наголосила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Також ухвалений держбюджет-2022 передбачає фінансування заходів із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників Антитерористичної операції на сході України та членів їхніх сімей, родин загиблих воїнів, підтримку громадських об’єднань ветеранів.

У поточному році видатки Мінветеранів за усіма бюджетними програмами становили лише 989 млн грн, з яких 615,9 млн грн – на забезпечення житлом захисників.

За ініціативою Президента України протягом року були виділені додаткові 282 млн грн на забезпечення житлом захисників-переселенців та 4 млн грн – на забезпечення житлом постраждалих учасників Революції Гідності та родин загиблих Героїв Небесної Сотні, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 2 грудня, Верховна Рада ухвалила Закон "Про Державний бюджет України на 2022 рік".

Як повідомляв Укрінформ, наступного року за ініціативи Президента України запланована програма з повного закриття черги на житло ветеранам АТО/ООС, які є внутрішньо переміщеними особами.

Оценка материала:

5.00 / 1
На житло для ветеранів у 2022 році виділили майже удев’ятеро більше грошей 5.00 5 1
Бізнес / Нерухомість
03.12.2021 663
Еще материалы раздела «Нерухомість»