<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Технології
18.01.2022 1427

Hubble показав «зоряні вітрила» у космосі

Телескоп Hubble зробив знімок спіральної галактики NGC 3318, що знаходиться у сузір'ї Вітрила.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє обсерваторія.

Ця галактика розташована за близько 115 світлових років від Землі.

Зазначається, що спочатку Вітрила були частиною набагато більшого сузір’я, відомого як Арго Навіс (Argo Navis), названого на честь легендарного корабля Арго з грецької міфології.

Проте це масивне сузір’я виявилося непрактично великим. Argo Navis був розділений на три окремі частини, які отримали назви Кіль, Корма і Вітрила.

Зовнішні краї NGC 3318 нагадують вітрила корабля, що здіймаються на лагідному вітерці.

Відкривачем цього об'єкта є британський астроном німецького походження Джон Гершель, який уперше спостерігав за ним 2 березня 1835 року.

Як повідомляв Укрінформ, телескоп Hubble завдяки камері Wide Field Camera 3 зробив знімок спіральної галактики NGC 976, що знаходиться у сузір'ї Овен.

Оценка материала:

5.00 / 1
Hubble показав «зоряні вітрила» у космосі 5.00 5 1
Бізнес / Технології
18.01.2022 1427
Еще материалы раздела «Технології»