НОВИНИ ДНЯ: Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистіввсі новини дня
Бізнес
Технології
25.01.2022 3021

Як зливаються галактики: телескоп показав «космічного метелика»

Телескоп Європейської південної обсерваторії Very Large Telescope (VLT) у Чилі зробив світлину двох галактик NGC4567 і NGC4568, які знаходяться у сузір’ї Діва.

1643042559-710_25.01.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляє обсерваторія.

Вони розташовані приблизно за 60 мільйонів світлових років від Землі.

Зазначається, що NGC4567 і NGC4568 отримали назву галактик-метеликів через їхню крилоподібну структуру. На зображенні видно, як вони починають стикатися і зливатися одна в одну.

Зіткнення галактик не є незвичайним явищем у Всесвіті. Ми можемо уявити їх жорстокими й катастрофічними, але насправді вони несподівано мирні, як вальс у виконанні зірок, газу й пилу, а «хореографом» виступає гравітація.

Такого роду зіткнення і злиття також вважаються остаточною долею Чумацького Шляху, який, на думку вчених, зазнає аналогічної взаємодії з нашою сусідньою галактикою Андромедою.

Як повідомляв Укрінформ, телескоп Європейської південної обсерваторії Very Large Telescope Interferometer (ESO's VLTI) у Чилі зробив найглибші на сьогодні та чіткі знімки області навколо надмасивної чорної діри у центрі нашої Галактики.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як зливаються галактики: телескоп показав «космічного метелика» 5.00 5 2
Бізнес / Технології
25.01.2022 3021
Еще материалы раздела «Технології»