<
НОВИНИ ДНЯ: Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великденьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.03.2022 1976

Європейський союз проголосував за приєднання України до спільного мовного простору

Українська мова отримала можливість захисту як майбутня мова ЄС. Дане рішення було прийняти одноголосно.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня.

В понеділок, 21 березня, Генеральна асамблея Європейської федерації національних мовних інституцій (EFNIL) провела позачергове засідання. Члени асамблеї одноголосно підтримали рішення про членство України в мовному просторі ЄС.

"Членство в EFNIL надасть Україні можливість формувати стратегію законодавчого захисту української мови як майбутньої мови ЄС", - зазначив Кремінь.

EFNIL контролює виконання мовного законодавства у країнах-членах Європейського Союзу, захищає державні мови та заохочує до вивчення офіційних європейських мов.

Оценка материала:

5.00 / 2
Європейський союз проголосував за приєднання України до спільного мовного простору 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
22.03.2022 1976
Еще материалы раздела «Суспільство»