<
НОВИНИ ДНЯ: Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платитивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.06.2022 3153

У Перу під час ремонту знайшли давню гробницю інків

Під час ремонту перуанець Іполіто Тіко знайшов у себе під будинком у Лімі гробницю інків.

У результаті знахідкою зайнялися вчені. Пише ТСН. 

Про це пише The Guardian.

Поховання, викопане під будинком, містило рештки заможних людей. Такого висновку експерти дійшли через те, що залишки були загорнуті в тканину поруч із керамікою та багатими прикрасами.

Крім того, як заявив провідний автор дослідження Хуліо Абанто, 500-річна гробниця містила безліч похоронного приладдя, щільно загорнутого в тканину.

На думку дослідників, поховані люди були представниками еліти суспільства ріріканчо, культури, яка колись населяла сучасну Ліму до того, як могутні інки почали правити великою імперією на заході Південної Америки в 1400-х роках.

Нагадаємо, у Мексиці на будівельному майданчику археологи знайшли 1500-річне місто майя.

Оценка материала:

5.00 / 3
У Перу під час ремонту знайшли давню гробницю інків 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
25.06.2022 3153
Еще материалы раздела «Суспільство»