<
НОВИНИ ДНЯ: Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Українівсі новини дня
Бізнес
Технології
21.01.2023 5058

Вчені розкрили таємницю шедевра Рембрандта "Нічна варта"

Під час дослідження спеціалісти виявили незвичайну сполуку на картині.

9acf4884c09bec458d55203464c9799c_21.01.23

Картину "Нічна варта" написав олією 1642 року голландський художник золотого віку Рембрандт ван Рейн. Картина є найбільшою композицією з усіх, коли-небудь написаних Рембрантом — її розмір 3,6 на 4,4 м. Пише ТСН. 

Про це пише Express.

Сьогодні картину виставлено в Рейксмузеумі в Амстердамі. Крім того, вона примітна своїм драматичним використанням світла та тіні, що створює відчуття руху. Цей ефект також називається "тенебризм". Однак не лише цим примітний шедевр Рембрандта — під час аналізу картини дослідники виявили рідкісну хімічну сполуку, яка раніше не зустрічалася в жодному іншому творі мистецтва.

У новому дослідженні група вчених з Університету Антверпена в Бельгії об'єднала різноманітні багатомасштабні методи візуалізації для вивчення матеріалів, які Рембрандт використав для написання свого шедевра. Для цього дослідження вчені розробили спеціальний рентгенівський пристрій. Крім того, вчені також вивчили крихітні зразки, взяті безпосередньо з самої картини, і вивчили їх за допомогою синхротронних рентгенівських зондів у Європейському центрі синхротронних досліджень (ESRF) у Франції та джерела випромінювання PETRA-III у Німеччині.

Проаналізувавши отримані дані, вчені виявили щось дивовижне — на шедеврі Рембрандта була присутня металоорганічна сполука — форміат свинцю, який раніше вчені не зустрічали на жодному іншому предметі мистецтва.

За словами автора дослідження Віктора Гонсалеса з Вищої нормальної школи Париж-Саклі, раніше свинцевий формат виявлено на картині тільки один раз - 2020 року, проте його знайшли на модельних картинах, у яких використовувалися свіжі фарби.

Раніше стало відомо, що фахівці Національної галереї Шотландії виявили на звороті картини Вінсента Ван Гога "Голова селянки" раніше невідомий автопортрет художника.

Оценка материала:

5.00 / 3
Вчені розкрили таємницю шедевра Рембрандта "Нічна варта" 5.00 5 3
Бізнес / Технології
21.01.2023 5058
Еще материалы раздела «Технології»