<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.02.2023 399

Коли День святого Валентина 2023 року: що відомо про це свято і як романтично його провести

День святого Валентина в Україні давно вже став популярним святом. Цей день закохані проводять разом, дарують одне одному подарунки та роблять романтичні жести.

dc63ad815cac163e9cbbac0c39f7ce87_14.02.23

ТСН.ua пише, коли День святого Валентина і яка його історія.

В середині останнього зимового місяця всі закохані вітають одне одного з Днем святого Валентина, який вважається захисником тих, хто кохає. Це свято давно популярне у світі, а в Україні його почали святкувати в 90-х роках минулого століття.

Коли день святого Валентина 2023 року

Щороку свято всіх закоханих припадає на 14 лютого. 2023 року це буде вівторок. Але навіть у робочий день пари намагаються зустрітися, щоб провести разом час, дарують одне одному подарунки, влаштовують романтичні побачення.

День святого Валентина: історія

Вже не перше століття святкується День святого Валентина. Історія його дуже романтична. Хоча насправді існує одразу кілька легенд про святого Валентина. За найпопулярнішою з них, він був християнським священником, який жив в місті Терні (італійська провінція Умбрія) у III столітті.

269 року римський імператор Клавдій II захотів завоювати весь світ, однак у нього не було достатньої кількості воїнів. Він вирішив, що причиною цього є сімейне життя, яке відволікає чоловіків від армії. Імператор вважав, що одружений легіонер більше думає не про славу імперії, а про те, як прогодувати родину. Тоді Клавдій II видав указ, за яким солдатам заборонялося одружуватися, поки вони перебувають на службі.

Однак попри указ, чоловіки продовжували одружуватися на коханих, а допомагав їм у цьому священник Валентин. Він проводив вінчання таємно. Одного разу імператор дізнався про Валентина і розлютився настільки, що засудив його до страти. Поки Валентин чекав на виконання вироку, він закохався у сліпу доньку тюремника. За допомогою своїх медичних знань він вилікував її сліпоту. А перед стратою надіслав коханій листа, якого підписав "Твій Валентин".

Як святкують закохані День святого Валентина

Цей день вважається днем романтики, ніжності й кохання. Тому 14 лютого закохані висловлюють свої почуття, обмінюються романтичними подарунками, влаштовують побачення.

Головним атрибутом вважається листівка, в якій освідчуються в коханні. В народі її називають "валентинка". Часто листівку роблять у формі сердечок, а також прикрашають голубами, квітами, янголятами, поцілунками.

А ось серед кольорів популярність мають червоний та рожевий. Саме в таких відтінках заведено дарувати подарунки.

Часто закохані влаштовують 14 лютого романтичну вечерю в домашній атмосфері чи в кафе. А ще цю дату обирають для спільного проживання чи створення сім'ї.

Повір'я та прикмети на День святого Валентина

Заручини або весілля 14 лютого принесуть щасті та гармонію в родину. А сімейне життя пари буде довгим і радісним.

А ще якщо закохана пара цього дня дасть взаємну обітницю вірності, тоді їхній союз не зможуть зруйнувати жодні спокуси й пепепони.

В давнину молоді дівчата виходили 14 лютого надвір і дивилися на небо: якщо летить багато птахів, то буде багато залицяльників.

Також за пташиними парами намагалися дізнатися, яким буде обранець дівчини. Якщо це синички, тоді наречений буде добрим, молодим і веселим. А ось ворони означають, що на дівчину чекає суворий і старший чоловік.

Намагалися зранку вийти на вулицю і запитати у першого чоловіка, якого зустрінуть, його ім'я. Вірили, що так зватимуть і судженого.

Якщо 14 лютого першим дівчині зателефонує її коханий, тоді весь рік вони перебуватимуть у нерозривному зв'язку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли День святого Валентина 2023 року: що відомо про це свято і як романтично його провести 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.02.2023 399
Еще материалы раздела «Суспільство»