<
НОВИНИ ДНЯ: Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травня  Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.05.2023 673

Чому одних людей комарі кусають частіше, ніж інших - відповідь дослідників

У дослідженні взяли участь чотири добровольці.

59d151cd0f9631893e0df1c236affa76_13.05.23

Дослідники стверджують, що комарів можуть приваблювати люди, які використовують найпоширеніші марки мила, причому квіткові та фруктові аромати є найпопулярнішими серед комах.

Про це пише mirror.co.uk. Пише ТСН. 

Добровольці, які милися трьома із чотирьох популярних видів мила, виявилися більш привабливими для комах, яким подобалося поласувати ними.

Дослідження передбачає, що замість того, щоб допомогти вам стати інкогніто, аромати в милі можуть зробити вас більш привабливою мішенню.

У дослідженні, опублікованому в журналі iScience, взяли участь чотири добровольці, які надали зразки тканини, яку вони носили як рукав, або немитий, або після прання з використанням чотирьох різних марок мила.

Вчені вважають, що комарів може приваблювати мило, тому що коли вони не харчуються кров'ю, вони доповнюють споживання цукру рослинними нектарами.

Клеман Вінаугер, який керував роботою в Політехнічному інституті та Університеті штату Вірджинія, сказав: "Той факт, що ми беремо ці квіткові та фруктові запахи і наносимо їх на своє тіло, означає, що тепер той самий об'єкт пахне як квітка і людина одночасно. Це було б те саме, що прокинутися і відчути запах чогось, схожого на каву та кекси. Дуже привабливо".

Дослідження також показало, що мило по-різному впливає на різних людей, тому запах людини може, як і раніше, бути вирішальним фактором у тому, чи будуть у вас укуси чи ні.

Доктор Вінаугер додав: "Примітно, що одна і та ж людина, яка надзвичайно приваблива для комарів, коли вона немита, може стати ще більш привабливою для комарів за допомогою одного мила, а потім відлякати комарів з іншим милом".

Нагадаємо, у новому дослідженні вчені зосередилася на тому, щоб зрозуміти, як формується наша пам'ять і де наш мозок зберігає спогади. В основі зберігання пам'яті та отримання спогадів лежать синапси — крихітні сполуки між нейронами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому одних людей комарі кусають частіше, ніж інших - відповідь дослідників 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.05.2023 673
Еще материалы раздела «Суспільство»