<
НОВИНИ ДНЯ: Закон про мобілізацію: кому з чоловіків і за яких умов можна буде виїхати за кордон – що зміниться від 18 травня  Частину України накриють дощі з грозами: синоптик дала прогноз на 15 травня  Як приготувати смачне печиво з какао  На тепло доведеться почекати: в Україні поки що буде холодно та дощитиме, але потепління вже скоро  Коли в Україні потепліє: синоптик назвала період  Зміна міністра оборони РФ - підготовка Кремля до затяжної війни в Україні, - ISW  У вівторок в Україні буде холодно: де очікувати заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.08.2023 858

Як вибрати стиглий, солодкий та смачний кавун: корисні поради

Як правильно вибрати найсмачніший та корисний кавун.

b88c32df34b636027b6c25ff1fa281ee_07.08.23

Продаж перших кавунів у розпалі, та досить часто не зрозуміло: чи він стиглий, чи не шкідливий, як його вибрати. А правильно вибраний кавун - не лише смачний, а й дуже корисний. Він містить у собі аж дев’ятнадцять вітамінів та одинадцять мінералів, також глюкозу та фруктозу. Як не прогадати і вибрати найсмачніший кавун – пише ТСН. 

Як вибрати стиглий та солодкий кавун

  1. Якщо хвостик сухий, то ягода стигла.
  2. Забарвлення повинно бути насиченим: чим темніші зелені смуги, тим кавун буде кориснішим.
  3. Кавун, що дозрів природнім шляхом, має середній розмір, важить 5-7 кілограмів.
  4. На кавуні повинна бути пляма жовтого чи помаранчевого кольору від контакту із землею.
  5. Шкірка кавуна має бути твердою, щоб не можна було зачепити нігтем.
  6. Стиглі кавуни під час постукування мають дзвінкий звук.
  7. Потрібно звертати увагу на «бджолину павутинку»: якщо вона чітка, то кавун солодкий.
  8. Круглі кавуни солодші, а видовжені більш водянисті.
  9. Стиглий кавун не тоне у воді.

Корисні властивості кавуна

М’якоть ягоди містить каротиноїд – лікопен, пігмент, який дає червоний колір помідорам та кавунам. Він має потужні властивості: антиоксиданту та протизапальну. Цей пігмент здатен запобігти тромбоутворенню та захворюванням на рак.

Також кавун корисний для здоров’я очей та шкіри. Його необхідно їсти тим людям, у яких нестабільний тиск – щоденне вживання десерту здатне його унормувати та знизити.

Як перевірити кавун на нітрати

Нітрати самі по собі не становлять загрози для нашого здоров’я. Джерелом нітратів для людини є рослинна їжа, м’ясо та вода. Допустима норма нітратів для людини, яка має вагу 60 кг – 300 мг, на 1 кг кавуна – 60 грамів.

Щоб дізнатися, чи перевищують нітрати допустиму норму, варто звертати увагу на зріз. У хорошого кавуна зріз має крупинки та нерівності, у кавуна з нітратами він гладенький. Якщо піднести кавун зрізом до світла і він світитиметься фіолетовим кольором, значить, нітрати перевищують норму.  Кавун з нітратами має жовті прожилки, він швидко потоне, якщо його опустити у воду.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як вибрати стиглий, солодкий та смачний кавун: корисні поради 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.08.2023 858
Еще материалы раздела «Суспільство»