<
НОВИНИ ДНЯ: Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"всі новини дня
Політика
Світ
05.12.2023 491

"Що ви робили від 2014 року": американський генерал жорстко відповів щодо боєприпасів для України

Годжес вважає, що виробництво можливо збільшити й під час війни.

724bbb9d7594270847666134b15bd6fb_05.12.23

Україна має нарощувати власне виробництво боєприпасів. Пише ТСН. 

Про це заявив екскомандувач військ США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Я знаю, що деякі компанії, такі як Rheinmetall, BAE та кілька інших, заявили, що збираються виробляти певні речі в Україні. Але насправді треба звернути увагу ось на що. Давайте будемо чесними – що робила Україна від 2014 року? Уже мали бути гори артилерійських боєприпасів. Так, можна бути розчарованим, що Захід не надає більше. А що зробила Україна після 2014 року для збільшення власного виробництва боєприпасів? Україна десятиліттями була серцем оборонної промисловості Радянського Союзу. Тому я вважаю, що Україна має зробити все можливе, щоб збільшити виробництво", – сказав він.

Годжес також зазначив, що виробництво можливо збільшити й під час війни. Він нагадав, що виробництво німецьких літаків у Другій світовій війні досягнуло піка 1944 року, коли Німеччину вже бомбардували британці й американці.

"Виробничі потужності – це віддзеркалення політичної волі. Артилерійські боєприпаси – це не машини, які автовиробник може просто виготовити й продати кому завгодно. У їхнє виробництво потрібно вкласти гроші, зробити замовлення на певну кількість тисяч, приміром, ракет. Сполучені Штати збільшили виробництво, думаю, в чотири рази, але цього все ще замало. І для збільшення потрібна політична воля", – додав генерал.

Він зазначив, що Україні важливо постачати готові боєприпаси, але Україна може виробляти й сама.

Раніше ЗМІ повідомили, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час візиту глави Пентагону Ллойда Остіна до Києва у листопаді нібито скаржився йому на втручання Офісу президента України. Ллойду Остіну тоді також озвучили, що ЗСУ потребують 17 мільйонів снарядів, а для деокупації всієї території України потрібно сил і засобів на $350-400 млрд.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Що ви робили від 2014 року": американський генерал жорстко відповів щодо боєприпасів для України 5.00 5 2
Політика / Світ
05.12.2023 491
Еще материалы раздела «Світ»