<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
29.11.2012 19:00 1386

Харчі в упаковці подорожчають через недбалий закон

Будь-які продукти в упаковках можуть зрости в ціні через нові законодавчі ініціативи.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова правління Української пакувально-екологічної коаліції Володимир Слабий.

За його словами, виробнику товару з упаковкою доведеться платити за один і той же збір 4 рази.

«Досі діє постанова уряду, яка зобов'язує виробника оплачувати послуги за організацію системи збору, заготівлі та утилізацію відходів від використаної тари чи упаковки. Якщо цей закон набуде чинності, потрібно буде платити ще раз. Таким чином, зросте собівартість продукції.

Виробнику доведеться піднімати на неї ціну», - зазначив Слабий.

За кілограм кожного матеріалу, з якого виготовлена упаковка, планують ввести різну податкову ставку. На картон - 35 коп., пластмасу - 85 коп., алюміній і фольгу - 1,1 грн, комбіновану - 1,25 грн тощо. У таких упаковках продають сьогодні всі продукти харчування та побутову техніку.

На думку Слабого, такий розподіл може призвести до дискримінації якогось виду упаковки, якщо комусь із чиновників це буде вигідно.

«Такий податок хочуть ввести, щоби знайти кошти на будівництво сміттєпереробних заводів. Створять державне підприємство, куди надходитимуть гроші. Проте, як ними розпоряджатимуться, нікому не відомо» - зазначив Слабий, вказує Gazeta.ua.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Харчі в упаковці подорожчають через недбалий закон 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
29.11.2012 19:00 1386
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»