<
НОВИНИ ДНЯ: «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українціввсі новини дня
Політика
Україна
13.12.2012 1447

Amnesty International знайшли для українських депутатів роботу

Amnesty International закликає новий склад Верховної Ради використати шанс для вирішення питання стану прав людини в країні.

«Так як Україна отримала незалежність у 1991 році, країна добилася певного прогресу в справі захисту прав людини. Однак цей прогрес необхідно швидко прискорювати, якщо країна має намір виконувати зобов'язання, які вона взяла перед Європейським Союзом, ООН та Радою Європи», - зазначає у заяві організації виконавчий директор Amnesty International в Україні Тетяна Мазур.

«Українські політики не можуть всерйоз розраховувати на більш тісну інтеграцію з Європою, поки їх громадяни продовжують піддаватися зловживанням міліції, ув'язнені у в'язницю через їх політичну приналежність або дискримінацію за статевою ознакою, етнічною приналежністю, сексуальною орієнтацією», - додала вона.

«Ми хочемо, щоб кожен член новообраного парламенту знав, що протягом наступних п'яти років, вони несуть відповідальність за права українського народу і підзвітні їм», - сказала Мазур.

У своєму листі до парламенту Amnesty International підтвердила свої основні питання з прав людини, включаючи катування в міліції та безкарність, дискримінація щодо лесбійок, геїв, бісексуалів і трансгендерних людей, примусового повернення біженців та осіб, які шукають притулку.

Організація продовжує закликати уряд вирішити проблему катувань та інших видів жорстокого поводження з боку міліції, і створити повністю незалежний орган для розслідування всіх заяв про порушення прав людини з боку співробітників міліції.

«Новий парламент в даний час несе відповідальність за реформу міліції та необхідність захисту всіх українських громадян від катувань», - сказала Мазур.

Amnesty International знову закликає не приймати проекту закону №8711, який спрямований на заборону «пропаганди гомосексуалізму». В організації зазначають, що його прийняття було б порушенням зобов'язань України відстоювати право на свободу вираження поглядів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Amnesty International знайшли для українських депутатів роботу 5.00 5 2
Політика / Україна
13.12.2012 1447
Еще материалы раздела «Україна»