<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Політолог пояснив, чому Китай буде й надалі підтримувати Путіна  У Польщі змінюють виплати для біженців: що потрібно знати українцям  Закон про мобілізацію набув чинності: оновлення даних, штрафи, конфіскація авто, відстрочка, ВЛК – всі зміни від 18 травня  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Ніхто не допоміг. Як українці єдині у світі рятували грузинів під час війни, яку розв'язала РФ  У ЦНАПі не оновлюються дані військовозобовʼязаного: що робити в такому випадкувсі новини дня
28.12.2012 13491

Експерти розповіли, хто насправді виграє від «податкового» міністерства

Об'єднання податкової та митної служб у рамках одного міністерства підвищить ефективність наповнення бюджету за рахунок створення єдиної інформаційної бази.

Зокрема, голова Податкового комітету Європейської бізнес-асоціації (ЄБА), партнер, керівник податково-юридичної практики Ernst&Young Володимир Котенко вважає, що об'єднання під дахом одного міністерства митної та податкової служб істотно полегшить і прискорить процес обміну інформацією.

«Це дозволить швидше реагувати на всілякі виклики у зв'язку із наповненням бюджету», - сказав В.Котенко.

За словами експерта, створення різноманітних єдиних інформаційних баз дозволить спростити систему адміністрування фіскальних платежів, зробить її ефективнішою і, відповідно, збільшить шанси на отримання додаткових податкових надходжень.

Ефект синергії у зв'язку з об'єднанням податкової і митної служб відзначив і заступник голови Комітету з питань оподаткування та обліку Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Вадим Белік.

«Поліпшення обміну інформацією, зокрема, моніторингу та контролю зовнішньоекономічних операцій суб'єктів господарської діяльності, позитивно позначиться на підвищенні якості перевірок і зрештою має призвести до збільшення надходжень до бюджету», - пояснив В.Белік.

За матеріалами УНІАН

Оценка материала:

4.00 / 2
Експерти розповіли, хто насправді виграє від «податкового» міністерства 4.00 5 2
Бізнес / Податки та право
28.12.2012 13491
Еще материалы раздела «Податки та право»