<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
07.01.2013 13:00 2962

В 2013 році попит на ноутбуки складе 70% ринку ПК

Ринок комп’ютерного обладнання у 2013 році додасть 5%, що приблизно відповідатиме темпам зростання попереднього року.

Такі прогнози журнал The Economist наводить у друкованому спецвипуску «Світ у 2013».

«За цим показником Індія випередить інші великі країни, що розвиваються: сукупний продаж ПК, серверів, периферійних пристроїв та іншого обладнання на її ринку зросте майже на 20%. Рівень комп’ютеризації залишатиметься низьким – лише один комп’ютер на десятьох індійців, тому залишається чималий простір для подальшого розширення», - пише видання.

За прогнозом The Economist, в інших регіонах традиційні настільні комп’ютери здаватимуть свої позиції під наступом мобільних пристроїв.

«Попит на ноутбуки, на які вже припадає 60% продажу комп’ютерів у світі, зросте на 10%, що вп’ятеро більше, ніж на ПК, за даними компанії IDC. На планшети він підвищуватиметься ще швидше (понад 30%). На розширену лінійку iPad від компанії Apple припаде понад 60% цього ринку, хоча ряди конкурентів «яблучної компанії» поповняться», - прогнозує видання.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
В 2013 році попит на ноутбуки складе 70% ринку ПК 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
07.01.2013 13:00 2962
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»