<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травнявсі новини дня
Політика
Україна
08.01.2013 13:21 12185

Медведчук закликає дозволити українцям мати два громадянства

Україні варто запозичувати досвід більшості цивілізованих держав щодо до громадян з двома паспортами.

Про це повідомив лідер громадського руху «Український вибір», юрист Віктор Медведчук у своєму блозі.

«Я сподіваюся, що нам вдасться повернути процес міграції в іншу сторону. Що в майбутньому українцям не доведеться бігти з рідної держави за шматком хліба. Однак нинішня економічна і соціальна ситуація, на жаль, цьому не сприяє. Люди виїжджають, відмовляючись від України. Спостерігаючи за цим, мені важко зрозуміти, навіщо владі так противляться тому, щоб в українців була можливість мати друге громадянство. Невже не ясно, подібний підхід якщо і підштовхне когось відмовитися від другого громадянства, то це буде громадянство України?», - зазначив Медведчук.

Він також підкреслив, що в більшості країн Європи цілком лояльно ставляться до множинного громадянства, та, на його думку, цим же шляхом варто йти і Україні. Крім того, можна запропонувати спрощену процедуру отримання громадянства українцям з іноземним паспортом, що живуть закордоном. Без відмови від громадянства країни проживання, додає юрист.

«Я хочу вірити в те, що ми ще побачимо, як на Батьківщину повернутися мільйони наших співвітчизників, а за українським громадянством будуть вибудовуватися черги. Від нас для цього потрібно лише одне. Зробити Україну місцем, в якому не просто хочеться жити, але і є всі умови для цього», - підкреслює Медведчук.

 

Оценка материала:

5.00 / 6
Медведчук закликає дозволити українцям мати два громадянства 5.00 5 6
Політика / Україна
08.01.2013 13:21 12185
Еще материалы раздела «Україна»