<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
21.01.2013 3854

Нова справа Тимошенко свідчить про розкол у владі - політолог

Ситуація із переходом Юлії Тимошенко у статус обвинуваченої у справі про вбивство Щербаня свідчить про те, що українська влада не діє за єдиною логікою.

Таку думку висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Ця ситуація свідчить про те, що у нас влада не діє за єдиною логікою. І нема, як кажуть піарники, єдиного голосу», - заявив Фесенко.

«Одні люди займаються європейською інтеграцією, підготовкою саміту. Інші люди займаються іншими справами. Для Пшонки, для прокуратури, я так розумію, одна з головних справ – це продовження юридичної війни з Тимошенко», - сказав він.

Експерт наголошує, що президент Віктор Янукович дуже зацікавлений в проведенні саміту Україна-ЄС у лютому. «Для нього це важлива подія навіть з точки зору демонстрації, що немає повної ізоляції з боку Заходу. Тому він не зацікавлений в тому, щоб зривати цей захід», - підкреслив він.

Разом з тим «заява Пшонки дійсно погіршує політичну атмосферу напередодні саміту». «Вона неминуче викличе критичні зауваження, думаю, іноді навіть у гострій формі з боку європейських політиків. Буде просто нерозуміння ситуації: що знов відбувається? Чи хоче Україна підписати угоду з ЄС?», - вважає Фесенко.

Експерт припускає, що обвинувачення в організації вбивства Щербаня стало реакцією на конфлікт і скандальну ситуацію в Харкові. «Я маю на увазі акцію самої Тимошенко, її продовження в гучній формі депутатками від «Батьківщини», і заяви про погіршення стану здоров’я Тимошенко. Треба було перекрити цю інформацію», - зазначив Фесенко.

«Можливо, вони планували активну фазу цієї операції справи Щербаня трохи пізніше. Вирішили раніше це зробити, можливо у зв’язку із тим, що відчували необхідність відповіді», - не виключає він.

«Не знаю, чи можна було знайти щось інше. Ефект все ж таки виявиться неоднозначним. І головне, негативні складові цього ефекту, перш за все, в зовнішньополітичній площині», - наголосив він. «Думаю, переведення цієї справи в нову фазу, зокрема, переведення Тимошенко в статус підозрюваної неминуче відбулось би. Але краще це було зробити після саміту з ЄС», - додав експерт.

За його словами, цей негативний ефект вже намагалися нейтралізувати, організувавши вже 20 січня зустріч з дипломатами. «Але, знов-таки, це показує суперечливість дій української влади і по справі Тимошенко, і з точки зору зовнішньо і внутрішньополітичних завдань», - вважає Фесенко, слова якого приводить «Тиждень».

Оценка материала:

5.00 / 2
Нова справа Тимошенко свідчить про розкол у владі - політолог 5.00 5 2
Політика / Україна
21.01.2013 3854
Еще материалы раздела «Україна»