<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Бізнес
Нерухомість
24.01.2013 3033

При придбанні нерухомості слід все одно йти до БТІ - юрист

При придбанні нерухомості варто проводити технічну інвентаризацію за свій кошт. Попри те, що у БТІ забрали частину повноважень, вони існуватимуть ще довго.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив представник юридичної фірми «Ільяшев і партнери» Максим Копєйчиков.

«За невідповідність у документах відповідатимете ви, а не той чоловік, що продав вам нерухомість. Тому за свої гроші замовте інвентаризацію, щоб усе відповідало початковим параметрам проектної документації. Щоб не було ніяких суттєвих перепланувань. Це може бути і така банальна зміна, як прибрання перегородки між туалетом і ванною. Певний період це було доброю традицією. Хтось навіть умудрявся організовувати вдома басейни», - сказав Копєйчиков.

За оцінками експертів, замовлення техінвентаризації в БТІ коштуватиме до 200 грн.

Копєйчиков додав, що попри те, що у БТІ забрали частину повноважень, вони існуватимуть ще довго. Адже сам перепис їхніх архівів із паперових документів у електронну базу займе немало часу, вказує ГолосUA.

Закон України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» набув чинності 1 січня 2013 року. Згідно з документом, реєстрацією прав на нерухомість відтепер проводять державні реєстратори, а не бюро технічної інвентаризації, як було раніше.

Оценка материала:

5.00 / 2
При придбанні нерухомості слід все одно йти до БТІ - юрист 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
24.01.2013 3033
Еще материалы раздела «Нерухомість»