<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
 Наталия Мелещук 15.03.2013 11869

Шиї в них такі: із ким одружуються відомі політики

Народна мудрість говорить: в успіху чоловіка чимала заслуга його дружини. Контракти задалися питанням: хто вони, ці жінки, з якими беруть шлюб майбутні президенти, прем’єри, депутати? Може, когось зібрані нами історії наштовхнуть на думку, як виростити «в домашніх умовах» успішного чоловіка.

Раїса Горбачова: танці до весілля довели

wife_3

Дружина майбутнього президента СРСР Михайла Горбачова — Раїса Титаренко — закінчила школу із золотою медаллю, вступила на філософський факультет МДУ. Тут, у гуртожитку, і відбулася її перша зустріч із майбутнім комсомольським ватажком Михайлом Горбачовим. «Тоді було віяння — учити бальні танці. У фойє клубу раз або два на тиждень розучували. Хлопці з кімнати мені сказали: «Міша, там така дівчина!» Я пішов, побачив і почав переслідувати. Другий курс у мене, у неї — третій. Мені двадцять, їй дев’ятнадцять...», — згадував Горбачов. За його словами, півроку вони ходили, тримаючись за руки, ще півтора — «не тільки за руки трималися». «Але все ж таки чоловіком і дружиною стали після весілля», — цнотливо зауважує президент СРСР. Батьківського благословення на шлюб з Горбачовим Титаренко не запитувала, повідомивши матір з батьком в останній момент. Весілля було студентським, без обручок. Але костюм і сукню наречений купив — гроші на них заробив сам Михайло, працюючи комбайнером. «Важко сказати, як би склалася його доля, якби він не одружився з Раїсою, — написав у своїй книжці помічник Горбачова Валерій Болдін. — Ставлення до зовнішнього світу та характер його дружини відіграли вирішальну роль у його долі та, я впевнений, істотною мірою позначилися на долі партії та всієї країни». 14 років тому Раїса Максимівна померла від важкої хвороби. Михайло Сергійович регулярно ходить на цвинтар і доглядає її могилу. Вона часто приходить до чоловіка уві сні.

Оценка материала:

5.00 / 7
Шиї в них такі: із ким одружуються відомі політики 5.00 5 7
Політика / Україна
 Наталия Мелещук 15.03.2013 11869
Еще материалы раздела «Україна»