<
НОВИНИ ДНЯ: Путіну вистачить тижня: в ГУР назвали країни, на які може напасти Росія  Штрафом не обмежитися. Є 14 причин, через які водії можуть залишитися без прав  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю  Глава Пентагону підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлю  Антициклон Thomas мчить до України: синоптик розказала, як зміниться погода  9 травня в Україні збережеться суха і прохолодна погодавсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
29.03.2013 1395

Салій вважає, що у «кадебіста» Попова немає гідності

Екс-голова КМДА Іван Салій в інтерв’ю Контрактам розповів, що він думає про дії столичної влади з подолання наслідків снігової стихії.

Перше, що обурило Івана Миколаєвича, так це ігнорування попереджень метеослужби і надто повільна реакція столичної влади на снігову стихію. «Є МНС, є попередження метеослужби. На такі випадки ще з радянських часів є затверджені плани. Всі це знають. Треба було діяти. Відразу обмежити в’їзд вантажівок до міста. Не чекати, поки сніг припиниться», - каже Салій.

За його словами, витягати машини з заметів – це справа міста, міських служб і Київавтодора, а не «молодих людей на джипах». З боку ж київських керманичем, на думку Салія, спостерігалася «безпорадність і розгубленість».

У той же час, той спосіб, у який були звільнені столичні чиновники – Мазурчак, Глинський і Пшеничний, він вважає неприпустимим. «Вони не були такі погані. Вони не перші керівники. Вони не могли прийняти рішення по фінансуванню, наприклад. А взагалі, якби вже було треба, то можна було б звільнити їх напівінтимно, не публічно, бо так не робиться, на своїх колегах не можна піаритися так», - каже екс-очільник КМДА.

На питання, чи мав сам Попов подати у відставку, Салій відповідає напрочуд різко: «Місто вже вимагає його відставки. Нікому він не потрібен. Він не склався як керівник. Не виріс за три роки до керівника загальнонаціонального масштабу. Мер Києва – це не начальник ЖЕКу і не керівник Комсомольська. Це все-таки людина рівновелика лідерам держави, яка веде себе гідно, відстоюючи національні інтереси», - зазначає Іван Салій.

На думку екс-чиновника, Попов зруйнував самоврядування у столиці і не відстоює права киян, у тому числі, на вибори Київрада, мера, райрад, права на бюджет. Попов, за словами Салія, «слабка людина, хоча приємна». «А щоб піти у відставку, потрібно мати честь, гідність. Він з кадебістів, там тільки по команді діють. Якби він себе поважав – міг би хоча б для проформи написати заяву, віддати себе у руки президента. Але не написав. Та кияни йому це не вибачать», - підсумовує Салій.

Інтерв’ю з екс-головою КМДА Іваном Салієм читайте тут

Оценка материала:

5.00 / 2
Салій вважає, що у «кадебіста» Попова немає гідності 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
29.03.2013 1395
Еще материалы раздела «Столиця»