<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні піднімуть максимальну ціну на електроенергію для бізнесу  22 травня буде до 28° тепла, в окремих областях - невеликі дощі  Зеленський розповів, скільки винищувачів F-16 потрібно Україні  Путіну час хвилюватися: три версії загибелі президента Ірану  Сім країн НАТО постачатимуть Україні техніку та ракети до ППО в рамках німецької ініціативи  Потепління до +28 і місцями дощі: прогноз погоди в Україні на 22 травня  Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Українівсі новини дня
Бізнес
Економіка
10.04.2013 15:17 1993

Корупція в Євросоюзі «коштує» 323 млрд євро

Від корупції країни ЄС щороку втрачають €323 млрд. Про це йдеться у новій доповіді берлінського Школи управління Херті та Фонду Бертельсманна.

Відповідно до нової доповіді справжня вартість збитків, яких завдає корупція країнам ЄС, значно перевищує цифру у €100 млрд, що називалася раніше.

Дослідження, як пише The EurActiv, виявило взаємозв'язок між рівнем корупції і бюджетним дефіцитом в країнах ЄС, особливо в Греції та Італії. Рівні корупції розраховували взявши за точку відліку Данію як найменш корумповану країну ЄС.

Найбільшою, за висновками експертів, корупція виявилась в Словаччині, Румунії, Італії, Латвії, Угорщині та Греції. Будучи давніми членами ЄС Іспанія, Греція та Італія продемонстрували чіткий регрес індексу корумпованості.

«Чи справді європеїзація допомагає управлінню? Ситуація в Італії та Греції за останні роки дуже погіршилась. Тому видається, що це не допомогло їм поліпшити урядування», - сказала експерт Школи управління Херті Аліна Мунгіу-Піппіді. Вона також додала, що це «лише верхівка айсберга. «Ми отримаємо ще більші цифри. Це – лише початок», - сказала експерт.

«Результати скандальні, оскільки цифри набагато вищі, ніж вважалося раніше», - сказав німецький євро депутат Єнс Гайєр, який входить до бюджетного комітету.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Корупція в Євросоюзі «коштує» 323 млрд євро 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
10.04.2013 15:17 1993
Еще материалы раздела «Економіка»