<
НОВИНИ ДНЯ: Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвокатавсі новини дня
23.04.2013 17:32 5089

Фірташ та Алла Ахметова поділили 22 мільйони

Донбаська електроенергетична система ДП «НЕК «Укренерго» 16 квітня за результатами тендерів уклала низку угод на роботи вартістю 22,35 млн грн. Кошти отримає компанія, акціонерами якої є люди, близькі до Дмитра Фірташа.

Про це повідомляють Наші Гроші з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Кошти виділено на заміну кількох приєднань підстанцій «Донбаська» та «Південнодобаська» на елегазові.

18,72 млн грн. отримає ПрАТ КП «Укренергомонтаж». Ця компанія з 2011 року отримала державні підряди на 3,79 млрд грн. на розбудову електромереж України, в тому числі і від «Укренерго». За останніми даними СМІДА, акціонерами «Укренергомонтажу» є менеджери групи Дмитра Фірташа (Наталія Борисенко, Олександра Кулик, Антон Чернецов) та кіпрська компанія  «Максімалема лімітед» (Maximalema Limited).

Цей офшор також контролює фірму, якій належить «Гостинний двір» у Києві.

ТОВ «Прайм-поліс» отримало підряди на 3,64 млн грн. Засновниками фірми є ТОВ «Юридична компанія «Фенікс» Олександра Ревунова і Володимира Кондрашова, а також Алла Рестямівна Ахметова – дружина народного депутата від Партії регіонів Олександра Волкова, президента Федерації баскетболу України. З січня 2011 року «Прайм-Поліс» почало вигравати державні тендери в системі «Укренерго», отримавши за півтора року підряди на 27,00 млн грн.

Нагадаємо, Дмитро Фірташ відомий як спонсор баскетбольного клубу «Київ», президентом якого є Олександр Волков.

«Укренерго» належить до сфери управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, яке з 2010 року очолював Юрій Бойко, партнер Дмитра Фірташа.

Оценка материала:

5.00 / 1
Фірташ та Алла Ахметова поділили 22 мільйони 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
23.04.2013 17:32 5089
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»